ΔΕΛΤΙA  ΤΥΠΟΥ

 

2/17/2014

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση Γραφείων Καλαμιώτισσα Κάλυμνος τηλ/φαξ:2243022599

e-mail: neakalymnos@hotmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 17/02/2014  

Ο επικεφαλής της παράταξης κος Γαλουζής Ιωάννης και τα μέλη της, σας προσκαλούν στην πολιτική εκδήλωση που θα γίνει στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

2/7/2014

 

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

                                                                                                                                                                                                              Ρόδος 5/2/ 2014

                                                                                                                                                                                                           δελτίο τύπου


Μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας το περασμένο έτος ο Δήμος Ρόδου αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας οργανωμένης ομάδας Εθελοντών Πολιτικής προστασίας του Δήμου, η οποία θα επέλθει μέσα από εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετά από αίτημα του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου, πρόκειται να υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους ΠΡΟΤΕΚΤΑ. Η οργάνωση του σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, θα γίνει από το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων στην εθελοντική δράση και στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου για τις θεματικές ενότητες σεισμών, πυρκαγιών, πλημμύρων, θαλάσσιων ατυχημάτων, πρώτων βοηθειών κτλ. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, την ΚΟΜΑΚ, το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την PRAKSIS.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων. Έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, Margot Wallrstrom και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 10 Διεθνές Συνέδριο Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 και στο 10 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το 2002.

Οι 70 εκπαιδευθέντες εθελοντές θα ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα συστήσουν Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, που θα συντονίζεται από το Γραφείο Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Οι δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον κ. Ηλία Αργύρη, Υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής προστασίας Δήμου Ρόδου τηλ 2241046310 και τον κ. Γιώργο Γιακουμάκη, τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης τηλ 22410-32722, ώστε να συμπληρώσουν την αίτηση μέχρι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.
 

 

 

 

1/15/2014

 

 

Τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη, τα οποία αποκαλύφθηκαν λίγες μόνον ώρες μετά την επίσκεψη των Υπουργών Υγείας και Άμυνας στο Καστελόριζο για την εορτή των Θεοφανείων.

 

Αναφερόμενη στην απώλεια ενός κατοίκου του νησιού και τη διακομιδή ενός άλλου στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του, η βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν ο μοναδικός γιατρός του νησιού να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο μέρη, ούτε να αναγκάζονται οι ακρίτες νησιώτες να αναζητούν την περίθαλψη τους στα γειτονικά παράλια.

 

Στην ερώτηση της η Μίκα Ιατρίδη σημειώνει ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν, εκτός του Καστελόριζου, και τα άλλα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ αναφέρει και την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου να τεθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή σε ειδικό καθεστώς, γιατί είναι απαράδεκτο να χάνονται ζωές, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν δεν υπήρχαν οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

 

Σε κάθε περίπτωση, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα και να μην περιορίζεται στα λόγια, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στα Δωδεκάνησα ως Υπουργός Υγείας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Υγείας

                                       

ΘΕΜΑ: Τραγικά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας για τους ακρίτες νησιώτες.

 

Λίγες μόνον ώρες μετά την επίσκεψη των Υπουργών Υγείας και Άμυνας στο ακριτικό Καστελόριζο για τα Θεοφάνεια, ένας πενηνταοχτάχρονος κάτοικος του νησιού πέθανε από καρδιακά αίτια, παρά τις προσπάθειες του αγροτικού γιατρού να τον κρατήσει στη ζωή, μέχρι να γίνει η διακομιδή του με ελικόπτερο.

 

Την ίδια στιγμή, που ο γιατρός συνόδευε τη σορό του άτυχου νησιώτη με το ελικόπτερο στη Ρόδο, ένας τριανταεξάχρονος μεταφέρθηκε από ιδιώτες στα απέναντι τουρκικά παράλια, για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που υπέστη σε ατύχημα.

 

Όλα αυτά συνέβησαν, ενώ έχουν περάσει λίγοι μήνες μετά την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Δωδεκάνησα, ο οποίος με δηλώσεις του έσπευσε να λύσει, στα λόγια, όλα τα προβλήματα του τομέα υγείας στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων.

 

Επειδή, παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τα υπομνήματα των ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό.

 

Επειδή, εκτός του Καστελόριζου, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι στην Πάτμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, στο Αγαθονήσι, αλλά και σε όλα τα Δωδεκάνησα. Επειδή αποδεδειγμένα, δεν μπορεί ένας γιατρός να είναι ταυτόχρονα σε δυο μέρη.

 

Επειδή χάνονται ζωές ακριτών νησιωτών, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν δεν υπήρχαν οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Επειδή, είναι απαράδεκτο να αναγκάζει το ελληνικό κράτος τους Έλληνες ακρίτες να αναζητούν περίθαλψη στην Τουρκία.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 

 

1.    Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις που παρατηρούνται στο τομέα της υγείας σε όλα τα Δωδεκάνησα;
 

 

2.    Μελετάται η πρόταση να τεθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή σε ειδικό καθεστώς, όπως των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών ιατρών, δηλαδή πλήρους άλλα όχι αποκλειστικής απασχόλησης, όπως προτείνει σε πρόσφατη επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου;
 

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

 

 

 

 

12/22/2013

 

Χώρος στέγασης του τοπικού υποκαταστήματος της ALPHA BANK.

 

           ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΓΕΩΡ.  ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

          ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
                 ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                                                                                                                                                               Κάλυμνος  20/12/2013   

Προς τον
                                                                                      
Δήμαρχο Καλυμνίων
κ. Διακομιχάλη Δημήτριο
 
                                                                                                           ΚΟΙΝ. : ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Χώρος στέγασης του τοπικού υποκαταστήματος της ALPHA BANK.

κ. Δήμαρχε,

Μετά την συγχώνευση των τραπεζών ALPHA, από την πρώτη, το τοπικό υποκατάστημα της ALPHA είναι λογικό να παρουσιάζει μια υπεραυξημένη κίνηση, αφού εξυπηρετεί πλέον τους πελάτες και των άλλων δυο τραπεζών που έκλεισαν.

Εάν οι πληροφορίες μου ευσταθούν, η διοίκηση της ALPHA βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης νέου χώρου για να στεγάσει το τοπικό υποκατάστημα της, αφού, ο υπάρχων χώρος  δεν επαρκεί πλέον.

Μια θετική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, μπορεί να ωφελήσει αφενός, τον Δήμο μας και αφετέρου, την τοπική μας κοινωνία και οικονομία ως εξής:

Α) Μπορούμε να τους προτείνουμε ένα ακίνητο δικό μας εξασφαλίζοντας ένα αξιόλογο, σίγουρο και μακροχρόνιο  έσοδο για τον Δήμο μας και

Β) Αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες, κάποιοι υπάλληλοι των πρώην τραπεζών, Καλύμνιοι συμπολίτες μας, που τις Άγιες αυτές μέρες ζουν με τον εφιάλτη της απόλυσης, να συνεχίζουν να εργάζονται και μάλιστα στο τόπο τους.

Επειδή όπως αντιλαμβάνασθε, το θέμα χρήζει άμεσων ενεργειών, σας ερωτώ εάν
προτίθεσθε να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία επαφής με την διοίκηση της ALPHA BANK, για την δρομολόγηση μιας θετικής εξέλιξης. 

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


 
Εμμανουήλ  Γ. Μουσελλής

 Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

11/22/2013

 

Γιώργος Κασσάρας - πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φ.Π.Α. στο Αιγαίο

Το πόσο αναγκαίοι είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά μας, και το γιατί, είναι χιλιογραμμένο, χιλιοειπωμένο και θέλω να πιστεύω αποδεκτό από τους κυβερνώντες, ως αυτονόητο.

Επειδή όμως η Τρόικα αποφασίζει και η Κυβέρνηση απλά υλοποιεί, ας έχουμε το νου μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα που συνηθίζουν ό,τι δεν "περνάει" από τη Βουλή, να το επιβάλλουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες στη συνέχεια ξεχνούν να φέρουν στη Βουλή για επικύρωση.


Οι Βουλευτές του Αιγαίου λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, έχουν υποχρέωση να μην αρκούνται σε δηλώσεις πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν  τέτοια διάταξη, αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά να ξεκαθαρίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι επιλαχόντες, ώστε να προκληθεί μείζον κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό πρόβλημα.

 

 

Την θέση αυτή κατέθεσα και στις 15.2.2012, όντας Βουλευτής ακόμα, στην κοινή σύσκεψη των Δημάρχων και των φορέων του Αιγαίου, που έγινε στην αίθουσα Γερουσίας του Εθνικού Κοινοβουλίου, μετά από πρόσκληση και με την παρουσία των Περιφερειαρχών Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη και Βορείου Αιγαίου κ. Αθανασίου Γιακαλή.

Διαφορετικά, αγαπητοί συμπατριώτες, φοβάμαι ότι η διάταξη του 5ου Παραρτήματος (Φορολογική Πολιτική) του 2ου Μνημονίου , που αναφέρεται στην εξάλειψη ορισμένων φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων, θα επιφυλάξει για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., αργά ή γρήγορα, την τύχη των Δ.Ο.Υ., που ενώ για κάποιους δεν θα έκλειναν, τελικά έβαλαν λουκέτο.

 

 

 

 

 

11/4/2013

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΥΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

Η προσπάθεια του συλλόγου μας για την Επανέναρξη της Λειτουργίας της Σχολής Δυτών Καλύμνου , φαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια δικαιώνεται.
Επιφυλασσόμαστε να μπορέσουμε μέσω μια ειδικής εκδήλωσης να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο για την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας.
 
Σας αποστέλλουμε συννημένη την πρόσκληση του Διευθυντή της Σχολής , Λιμενάρχη Κω για τα εγαίνια που θα γίνουν αύριο 04/11/13 και ώρα 10 το πρωϊ στο κτίριο της Σχολής
 
Είναι μια σημαντική μέρα για την σπογγαλιεία , για την δουλειά μας , για την Κάλυμνο
Σε αυτή την στιγμή της χαράς μας , σας προσκαλούμε και εμείς από την μεριά μας
 
Με εκτίμηση
 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δυτών-Σπογαλιέων Καλύμνου
 
Παντελής Γεωργαντής
 
Την συνολική διοικητική και συμβουλευτική στήριξη του Συλλόγου για τα θέματα της Σχολής Δυτών Καλύμνου έχει το γραφείο

 

ΠΟΛΥΜΝΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

Τηλ 22430.51003

 

 

 

11/1/2013

 

Από το Γραφείο Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας εκδόθηκε η ακόλουθη γραπτή δήλωση για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Αθήνα, 1/11/2013

Η στυγνή δολοφονία των δύο νεαρών παιδιών μελών της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα ακόμη επικίνδυνο σκαλί της ολοένα διευρυνόμενης ρήξης του κοινωνικού ιστού που βιώνει η χώρα και υπονομεύει τη δημοκρατία. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται.
 

Τα φαινόμενα της επαναλαμβανόμενης βίας, που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μόνο ένα στόχο έχουν: Να διασπάσουν το ενωτικό κοινωνικό μέτωπο που αναπτύσσεται στην χώρα για την ανατροπή των πολιτικών που βιώνει ο λαός μας.

Καλούμε την Ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδους βία και να ενωθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμάχονται την βία και το φασισμό και παλεύουν για μια Κοινωνία Δίκαιη, και για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Υπερήφανη και Ανεξάρτητη.

Καλούμε τους Έλληνες δημοκράτες να φωνάξουν ένα ηχηρό ως εδώ σ΄ αυτούς που καλλιεργούν την διχόνοια του λαού μας.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.
 

 

 

23/10/2013

 

ΑΦΜ: 090150791
Τηλέφωνο: 22430-51003 , 6974552379
E-mail Συλλόγου: askazonis@gmail.com
E-mail Προέδρου: roussoskal@gmail.com

 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΖΩΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β (Β , Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10/2013
ΚΑΜΕΙΡΟΣ ΡΟΔΟΣ

 

 

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1000μ 1ος


ΚΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 60μ εμπ 1ος


ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 150μ 1ος


ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ60 ΠΚΒ 2η


ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΦΑΙΡΑ 2η


ΛΩΡΙΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΗΚΟΣ 3η


ΜΑΓΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΦΑΙΡΑ 3η


ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Μπαλάκι 3ος


ΡΗΓΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 150μ 3η


ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 150μ 3ος


ΤΣΟΥΝΙΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ 1000μ 4η


ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ60 ΠΠΒ 4η

 

 

Αθλητικός Σύλλογος ΚΑΖΩΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

 

 

14/10/2013

Giorgio Tsoukalas

 

Με αυτή μας την επιστολή επανερχόμαστε στην ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας τους τελευταίους μήνες σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα θέματα Υγείας-Πρόνοιας, εξελίξεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων.


Έχουμε ήδη ενημερώσει το Υπουργείο από τον Ιανουάριο του 2013 για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε σχέση με τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλο εξοπλισμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι την ανακοίνωση - καταγγελία των κατοίκων που σας αποστείλαμε τότε (Ιανουάριος 2013) την υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού (σας την επισυνάπτουμε για δεύτερη φορά).

 

 Το εν λόγω κείμενο, μάλιστα, δημοσιεύτηκε σε πλήθος ηλεκτρονικών και εντύπων εφημερίδων τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Αξίζει να τονίσουμε ότι την αλληλεγγύη τους έδειξαν πολλά σωματεία εργαζομένων και φορείς από πολλές περιοχές της Ελλάδας, στέλνοντάς μας κείμενα συμπαράστασης και στήριξης της προσπάθειάς μας να πιέσουμε για την επίλυση των προβλημάτων στο τομέα υγείας. Ταυτόχρονα, έγιναν δυο ερωτήσεις στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας σε σχέση με τα προβλήματα του ΠΠΙ Λειψών (6482/30-1-2013 και 963/5-2-2013) από τις οποίες καμία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.


Στους μήνες που μεσολάβησαν όχι μόνο δεν επιλύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του νησιού, αλλά προστέθηκαν και νέα προβλήματα.


Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2013 το ΠΠΙ Λειψών έμεινε με έναν μόνο γιατρό, λόγω λήξης της θητείας της αγροτικής ιατρού και μη αντικατάστασής της. Ο μοναδικός, λοιπόν, γιατρός του νησιού εφημερεύει από τότε καθημερινά, με αποτέλεσμα αφενός μεν να μην μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων των Λειψών (να υπενθυμίσουμε ότι έμεινε μόνος σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού τριπλασιάστηκε λόγω της τουριστικής περιόδου) και αφετέρου μη λαμβάνοντας αμοιβή για αυτές τις εφημερίες.

 

 Να σημειώσουμε ότι είστε ήδη ενήμεροι για το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων του γιατρού με τα έγγραφα υπ αριθμ. 403/1-7-2013 και 407/24-7-2013. Επιπρόσθετα, ο γιατρός αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και έχοντας εξαντληθεί εργασιακά και σωματικά, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του, γεγονός που όπως καταλαβαίνετε, θα οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο νησί, το οποίο θα μείνει ουσιαστικά χωρίς γιατρό.


Ως κάτοικοι των Λειψών, που αντιμετωπίζουμε όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Η κωλυσιεργία του Υπουργείου όλους αυτούς τους μήνες να ανταποκριθεί στα αιτήματα των κατοίκων και η προσπάθεια που βλέπουμε ότι γίνεται για υποβάθμιση ή και κατάργηση των δομών υγείας σε όλη την Ελλάδα, μας έχει κάνει πιο αποφασισμένους να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.


Διεκδικούμε:


Να στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ το ΠΠΙ Λειψών με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να καλυφθούν ειδικότητες απαραίτητες για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού (π.χ. παιδίατρος)


Να υλοποιηθεί το Οργανόγραμμα του ΠΠΙ Λειψών , όπως αυτό καθορίστηκε με το ΦΕΚ 1949/8-9-2009
Να καλυφθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και να μην εξαρτάται η λειτουργία του ΠΠΙ από τη χορήγηση δωρεών από ιδιώτες


Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε σε περίπτωση διακομιδής έκτακτου περιστατικού, αφενός η διακομιδή να γίνεται άμεσα και να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς και αφετέρου να μη μένει το νησί ακάλυπτο από γιατρό (σε περίπτωση συνοδείας του περιστατικού)


Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για υπερωρίες και εφημερίες γιατρών
Να αποπληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασθενείς, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνσή τους


Να μην τεθεί σε εφαρμογή το χαράτσι του 1 ευρώ που θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία


Να υπάρξει κρατική μέριμνα προληπτικής ιατρικής με τακτικές επισκέψεις ειδικοτήτων, όπως προληπτική οδοντιατρική, test pap, γυναικολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος

Θεωρούμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Περιμένουμε άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στα αιτήματά μας. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 

 

 

 

28/9/2013

 

26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

  Θέμα: 26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου


Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν  και φέτος  τους 26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στο νησί της Χίου,   στις   5 και 6 Οκτωβρίου 2013.

Τους  αγώνες  υποστηρίζουν  οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου και θα διεξαχθούν  στο  Δημοτικό Στάδιο Χίου με ώρα έναρξης 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας και συμβάλλουν σημαντικά αφ' ενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών και  αφ' ετέρου στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

Εφέτος συμμετέχουν 35 σωματεία Στίβου καθώς και σωματεία   ΑμεΑ,  με περίπου 350  αθλητές-τριες, από 12 νησιά του Αιγαίου ( Λέσβο-Λήμνο- Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Κάλυμνο-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-και Μύκονο )

Συνολικά στο νησί της Χίου θα φιλοξενηθούν   περίπου 600 άτομα.

Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν και 33 αθλητές -τριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι  οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα.

Στο πλαίσιο των αγώνων το Σάββατο 5 Οκτωβρίου2013 και ώρα 10.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: Αναβολικά: σαν την Λερναία Ύδρα χτυπούν τον αθλητισμό
 

 

 

 

                                          

Tαρπον  Σπριγκς  Φλοριδα.

  @ 2006 RadioKalymnos.com