ECCLESIA

 

 ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ.    EORTOLOGIO 

 

 

 

 

.greekorthodox  church.

 

                           radio ecclesia

 

 

 

    ST ,NICHOLAS  TARPON SPRINGS

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΥ

    ST ,NICHOLAS  TARPON SPRINGS

 

 

Alithia FM - Kalymnos

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 96,3 FM

http://www.alithiafm.gr/templates/alithiafm-template/live.html

 

 

 

6/22/15

 

CHRISLAM, Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

 

 

Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου του 2014 ο Πάπας Φραγκίσκος για πρώτη φορά είχε χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο CHRISLAM, και είχε δώσει εντολή το Βατικανό να δημιουργήσει μια έκθεση προβολής αυτού του όρου σαν ένα σημαντικό βήμα για την εγκαθίδρυση της μιας παγκόσμιας θρησκείας.

 

Αλλά τι είναι αυτό το CHRISLAM ; Ο όρος είναι ένα μείγμα των λέξεων Christos και Islam, δηλαδή μια υποτιθέμενη σύνθεση των λέξεων Χριστός και Ισλάμ σαν μια απεικόνιση της υποτιθεμένης ένωσης αυτών των δυο εννοιών σε μια προώθηση της παγκόσμιας θρησκείας που θα είναι σε πρώτη φάση η ενοποίηση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ.

 

Ο Πάπας προχώρησε σε αυτή τη κίνηση σε συνεργασία με το Emirate of Shajah και ήταν η πρώτη φοα που το Βατικανό συνεργάζονταν επίσημα με ένα αραβικό ισλαμικό κράτος.

 

Η κίνηση αυτή του Πάπα ερμηνεύτηκε από τα ΜΜΕ σαν μια πρώτη σημαντική κίνηση προς την ένωση με το Ισλάμ και την δημιουργίας μιας καινούργιας θρησκείας όπου θα συνδυαστούν οι βασικές αρχές του Χριστιανισμού με το Ισλάμ.

 

Με λίγα λόγια ο Πάπας προχώρησε ακάθεκτος προς την δημιουργία της νέας παγκόσμιας θρησκείας σύμφωνα με τα σχέδια των Ιλλουμινάτι και των διαφόρων παγκόσμιων κύκλων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση με την νόθευση των αρχών του χριστιανισμού και την σταδιακή άμβλυνση όλων των αντιστάσεων σε αυτή την προσπάθεια, με την επίκληση «όμορφων» εννοιών όπως αγάπη, συμφιλίωση, ενότητα κλπ.

 

Τελευταία έγινε γνωστό πως ο Πάπας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και να εγκαθιδρύσει ένα μόνιμο σημαντικό διάλογο με το Ισλάμ με κύριο στόχο το CHRISLAM να γίνει το ορόσημο της νέας παγκόσμιας ενοποιητικής θρησκείας.

 

Όλα αυτά τα «χαριτωμένα» ιλλουμινατικά και καθοδηγούμενα σίγουρα από τον «Έξω από εδώ», δεν θα μας πείραζαν αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση με τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου που κάνει ότι μπορεί για να ακολουθεί τον Πάπα του Βατικανού σε όλες του τις κινήσεις.

 

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε ότι ο Βαρθολομαίος δήλωσε στις 19/6 για τον Πάπα επί τη ευκαιρία της εγκύκλιου του για την Οικολογία αφού τον απεκάλεσε, «ο αγαπημένος αδελφός μας Φραγκίσκος της Ρώμης» τα εξής : «πάνω από οποιαδήποτε δογματικές διαφορές που μπορεί να χαρακτηρίζουν τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες και πέρα από οποιαδήποτε θρησκευτική διαφωνία που μπορεί να διαχωρίσει τις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες, η γη μάς ενώνει με ένα μοναδικό και εξαιρετικό τρόπο».

 

Δηλαδή μαθαίνουμε πως η χριστιανική ομολογία δεν είναι μια και μοναδική  αλλά υπάρχουν διάφορες χριστιανικές ομολογίες!!!

Όσον αφορά το CHRISLAM, εδώ ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου ξεπέρασε και τον Πάπα αφού χαρακτήρισε δημόσια και επίσημα το Κοράνι σαν… ιερό βιβλίο!

 

Αλήθεια που θα έβρισκαν καλύτερους εξυπηρετητές των σχεδίων τους όλοι αυτοί Ιλλουμινάτοι, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Σιωνιστικά Κέντρα κλπ από τους δυο αγαπημένους αδελφούς «εν κοινή ένωση», Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης και Πατριάρχη Βαρθολομαίο Κωνσταντινούπολης ;

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

 

 

10/7/14

romfea.gr

 

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Αίσχος, Παναγιώτατε! Η πράξη αυτή ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ!''

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή της επιστολής αναφέρει: Παναγιώτατε, Σας αγαπάμε και Σας σεβόμεθα! Γιατί μας ταπεινώνετε; Ευσεβάστως παρακαλώ να λάβετε γνώση των κατωτέρω αναφερομένων."

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

 

Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος

Και Αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω,

 

Υπάρχει μια απαραβάτη αρχή, ότι τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται! Αυτή η αρχή, που εξυπηρετεί μόνο την αλήθεια και το ήθος, ιδιαίτερα μέσα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας, είμαστε υποχρεωμένοι να την επικαλεσθούμε σήμερα και να την εφαρμόσουμε, ελέγχοντας δημοσίως κάποιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ενέργειες και πράξεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

 

Ενέργειες και πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά τρόπο καταιγιστικό τον τελευταίο τούτο τον καιρό. Ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις του Πατριαρχείου, οι οποίες ταπεινώνουν ευθέως την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος, πρώτιστα δε πάντων τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο!

 

Ας πάρουμε, λοιπόν, με την χρονολογική τους σειρά τα πράγματα.

 

1. ΑΝΑΜΕΙΞΗ του ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Κακώς, κάκιστα, ο Πατριάρχης ηθέλησε να παρέμβει κατά την προεκλογική περίοδο, επικειμένης της εκλογής Μητροπολίτου για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, προκειμένου να εκλεγή ο δικός Του υποψήφιος.

 

Πιεστικά, λοιπόν, ηθέλησε τότε να επιβάλη ως «εκλεκτό» του τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Στεργίου, αδελφό μιάς εκ παρανομίας προελθούσης, ψευδο-πατριαρχικής Μονής στο Μάζι των Μεγάρων! (Περί της παρανομίας θα είπωμεν περισσότερα στην παράγραφο 4).

 

Ο Πατριάρχης μας, λοιπόν, φερόμενος αναξιοπρεπώς και αντίθετα προς το υψηλό εκκλησιαστικό Του αξίωμα, απέστειλε τα «τσιράκια» Του εδώ και εκεί στον Ελλαδικό χώρο, προκειμένου να μεταφέρουν την επιθυμία Του στους εκλέκτορες Αρχιερείς και να τους πιέσουν προεκλογικά, ώστε να ψηφίσουν τον δικό Του εκλεκτό!

 

Εξ άλλου ο Πατριάρχης μας δεν απέφυγε να πιέση προσωπι- κά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο!!!!

Δια του τρόπου αυτού όμως ο Πατριάρχης όχι μόνον εξέθετε τον εαυτό Του, μετερχόμενος καμώματα της γειτονιάς του παληού καιρού, αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΚΥΡΙΩΣ διέπραττε το κανονικό αδίκημα της ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ στα εσωτερικά μιάς άλλης Τοπικής Εκκλησίας!

 

Με άλλα λόγια «έμπαινε σε ξένα χωράφια»!!!! Εζήλωσε άραγε το «Πρωτείο του Πάπα», για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία στον εκκλησιαστικό χώρο; Ο Θεός μόνον γνωρίζει τα κρύφια της ψυχής των ανθρώπων.

 

Εμείς με την ασθενική φωνή μας και με την ανάρτησή μας της Δευτέρας 23ης Ιουνίου 2014 (mkka.blogspot.com) παρακαλούσαμε τότε τον Πατριάρχη μας με τα εξής λόγια:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΜΕΝ......

 

………ΜΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΤΕ ΟΡΙΑ

 

«α, οι Πατέρες ημών έθεντο»

 

Πλήν όμως η φωνή μας έπεσε στο κενό! Αυτό δα έλειπε! O Οικουμενικός Πατριάρχης να ακούση τη φωνή ενός ουτιδανού Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος!!! Βλέπετε, όταν μας καταλάβη ο οίστρος της υπεροψίας, τότε μπροστά μας τους άλλους τους βλέπουμε σαν μυΐγες!!!!!

 

Τελικά τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε το Σώμα των Ιεραρχών! Ο εκλεκτός του Πατριάρχου μας έλαβε μόνον ΕΠΤΑ (7) ψήφους! Το γεγονός τούτο, δυστυχώς, ερέθισε υπερβαλλόντως την πατριαρχική ψυχή!

 

Ο εκπρόσωπος της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης, της ανεξικακίας, δυστυχώς, δυστυχέστατα, αυτήν την πανηγυρική αποδοκιμασία της προτιμήσεώς Του από εβδομήντα (70) περίπου Αρχιερείς την κράτησε στην ψυχή Του ως «μανιάτικο»!

 

Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την εκδίκηση! Και να, δεν άργησε πολύ. Προχθές Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Φανάρι τον χθες αποδοκιμασθέντα από την Ελλαδική Ιεραρχία π. Αμφιλόχιο εξέλεξαν ως Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και τον εφόρτωσαν ως εκπρόσωπό του Πατριάρχου στην Αθήνα, δηλ. στη ράχη της Εκκλησίας της Ελλάδος!

 

Τον διώρισαν Διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα! Τον διώρισαν, ΧΩΡΙΣ να ερωτήσουν, ως ώφειλον, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος!

 

Πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται πολλή κακία, μεγάλο μίσος, απύθμενη σκληροκαρδία! Κάποτε -δυστυχώς- και οι Μεγάλοι του κόσμου τούτου καθίστανται μικροί! Είναι ανθρώπινο βέβαια!

 

Αίσχος, Παναγιώτατε! Αίσχος! Και πάλιν Αίσχος! Η πράξη αυτή ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ! Στη συνείδησή μας κατεβήκατε πολύ χαμηλά! Ο Κύριος να Σας συγχωρήση!

 

Έτσι, λοιπόν, έκλεισε ο κύκλος του έως χθές Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος έλαβε την εκδίκηση, που ήθελε! Το «μανιάτικο» πείσμα Του θα μπορoύσε να καταγραφή στα records του βιβλίου των Guines!!!!! ως η μέγιστη Πατριαρχική εκδίκηση!

 

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

 

Ας έλθουμε τώρα στη δεύτερη Πατριαρχική αθλιότητα.

 

Προ ολίγων ημερών ο Παναγιώτατος (κατά την επίκληση;) Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος πραγματοποίησε «ποιμαντική» επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης.

 

Εκεί, λίγο πριν αναχωρήσει από το έδαφος της Ελληνικής κυριαρχίας, προέβη σε κάποιες δηλώσεις, μάλιστα δε από χειρογράφου, τις οποίες θα εχαρακτήριζα όχι απλώς «προκλητικές και παντελώς απαράδεκτες, αλλά και αυτόχρημα ανατριχιαστικές»! ΄

 

Ιδού, λοιπόν, τα πατριαρχικά λόγια: «Πρὸς οὐδένα ἀντιδικοῦμεν, ἀλλὰ καὶ δὲν πρόκειται νὰ ἀπεμπολήσωμεν ποτὲ τὰ δικαιώματα τῆς Μητρὸς Ἐκκλησίας ἐπὶ τῶν Ἱερῶν αὐτῆς Μητροπόλεων ἐδῶ εἰς τὴν ἁγιοτόκον Θρᾴκην, τὴν ἀναμφισβητήτως Ἑλληνικὴν καὶ αἱματοβαμμένην Μακεδονίαν, τὴν ὑψηλόφρονα Ἤπειρον καὶ τὰς ἐρατεινὰς νήσους τοῦ Ἀρχιπελάγους, διότι τὸ ἀντίθετον θὰ ἦτο προδοσία τῆς ἱστορίας τῆς πίστεως καὶ τοῦ Γένους¨\!!!! Αγανακτεί η ψυχή μας στο άκουσμα των λόγων αυτών!

 

Διερωτώμενοι, απορούμε: πως εξήλθον εκ των πατριαρχικών χειλέων τοιαύτα λόγια; Προς τι η αγανάκτηση της ψυχής μας; Θα μπορούσε να ερωτήσει κάποιος, που δεν έχει γνώση των εκκλησιαστικών πραγμάτων.

 

Αγανακτούμε, λοιπόν, διότι με τα λόγια αυτά ο Πατριάρχης θέλει να εμφανίσει τον Εαυτό Του, και κατά συνέπεια τον Οικουμενικό Θρόνο, ως επικυρίαρχο των Μητροπόλεων των λεγομένων «Νέων Χωρών». Δηλ. από την Λάρισα και επάνω μέχρι και τον Έβρο ποταμό οι Μητροπόλεις ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Εκκλησία της Ελλάδος!

 

Δηλοί μάλιστα απεριφράστως ότι «δεν πρόκειται να απεμπολήση ποτε τα δικαιώματα της Μητρὸς Εκκλησίας επὶ των Ιερών αυτῆς Μητροπόλεων»!!!

Με άλλα λόγια, ΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΛΕΠΟΥΜΕ και προβλέπουμε, ότι ο Πατριάρχης πολύ γρήγορα θα αποκόψει από την Εκκλησία της Ελλάδος το κομμάτι αυτό των λεγομένων «Νέων Χωρών» και θα δημιουργήσει μια «δική» Του εκκλησιαστική δικαιοδοσία! Η Κρήτη είναι ένα παράδειγμα! Δηλ. θα διχοτομήσει την Ελλάδα, προσαρτώντας τις Νέες Χώρες στη δική Του αρμοδιότητα!

 

Έτσι λοιπόν από τη μια πλευρά έχουμε τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν, ο οποίος προαλείφεται και γλύφει τα χείλη του για την αυτονόμηση της Θράκης, και από την άλλη πλευρά έχουμε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προβάλλει ενώπιον μας ως Ερντογάν Νο 2 και μας προετοιμάζει για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίο έχει στο μυαλό Του!

 

Μήπως έχετε αμφιβολίες; Να σας παρουσιάσω εδώ ένα ακόμη κομμάτι από τις Πατριαρχικές Δηλώσεις:

 

Μᾶς ἠρώτησε κάποιος, κατὰ τρόπον προκλητικόν, πρό τινων ἐτῶν: Παναγιώτατε, ἔχετε τὴν Διασποράν. Διατὶ θέλετε καὶ τὰς Νέας Χώρας; Καὶ ἀπηντήσαμεν ἀμέσως καὶ εὐθέως:

Διότι μᾶς ἀνήκουν.

 

 Ἀνήκουν εἰς τὴν Μητέρα σας μαρτυρικὴν Ἐκκλησίαν, ἡ ὁποία ἔδωσε τὸ αἷμα της δι᾿ αὐτάς, διὰ νὰ μείνουν ἐπαρχίαι Ἑλληνικαί˙ τὰς ἐπροστάτευσε κατὰ τὸν Μακεδονικὸν ἀγῶνα καὶ πάντοτε, διαχρονικῶς. Ἀποτελοῦν ἀναπόσπαστον τμῆμα τῆς πνευματικῆς καὶ κανονικῆς δικαιοδοσίας τῆς Ἐκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Ἡ σχέσις μας δὲν εἶναι ποσῶς ἐθιμοτυπική, εἶναι πολλῷ μᾶλλον εὐχαριστιακή, λειτουργική.

 

Οἱ ποιμενάρχαι τῶν Μητροπόλεων τούτων εἶναι προσφιλεῖς ἀδελφοὶ Ἱεράρχαι τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἐνῷ συμμετέχουν εἰς τὴν διοίκησιν τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τὴν ὁποίαν αἱ Ἱεραὶ Μητροπόλεις των συναποτελοῦν ὁμοῦ μετ᾿ ἐκείνων τῆς Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, συμφώνως καὶ πρὸς τὸν Καταστατικὸν Χάρτην αὐτῆς.

 

Προτρεπόμεθα καὶ παρακαλοῦμεν ἀδελφικῶς ὅπως οἱ Ἱερώτατοι Ἱεράρχαι οὗτοι ἔχωσι πλήρη συνείδησιν τοῦ γεγονότος ὅτι ἀνήκουν δικαιωματικῶς εἰς τὴν Ἱεραρχίαν τῆς πρωτοθρόνου Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τοῦθ᾿ ὅπερ ἀποτελεῖ δι᾿ αὐτοὺς ὑψίστην τιμὴν καὶ τοῦτ᾿ αὐτὸ προνόμιον, τὸ ὁποῖον πολ-λοὶ θὰ ἐζήλευον.

 

Ἀπὸ τῆς ἄλλης πλευρᾶς, εἰς οὐδένα ἐπιτρέπομεν νὰ ἀμφισβη-τήσῃ τὰ ἀπὸ αἰώνων ἀπαράγραπτα δικαιώματα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου ἐπὶ τῶν περί ὧν πρόκειται Μητροπόλεων, αἱ ὁποῖαι ἀποτελοῦν τὴν ἐνδοχώραν αὐτοῦ, ἰδιαιτέρως μετὰ τὴν ἀπογύμνωσίν του ἀπὸ τὰς ἐπαρχίας του ἐν ἀνατολικῇ Θρᾴκῃ καὶ Μικρᾷ Ἀσίᾳ (πάντως, οὐχὶ ἐξ ὑπαιτιότητος τῆς Μητρὸς Ἐκκλησίας).

 

Ούτως εχόντων των πραγμάτων μία απορία κυριαρχεί μέσα μας και πολύ μάς βασανίζει: Καλά, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς δεν έλαβε γνώση;

 Ο Υπουργός των Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ευάγ. Βενιζέλος δεν ενημερώθηκε; Οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν άκουσαν τίποτε; Οι Βουλευτές μας δεν επήραν είδηση; Τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (ΜΜΕ) δεν άκουσαν τίποτε; Κανείς δεν ενωχλήθηκε; Εξαίρεση απετέλεσαν μόνο τρείς (3) εφημερίδες:

 

· Ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 25.09.2014 έγραψε τα εξής: «Θέμα Νέων Χωρών ανοίγει ο Βαρθολομαίος».

 

· Η «ΑΞΙΑ» στις 27.09.2014 έγραψε τα εξής:

 

«Ο Βαρθολομαίος ρίχνει το γάντι στους αμφισβητίες Του». Νέες Χώρες και Μετόχια του Αγίου Όρους ανήκουν στο Πατριαρχείο!»

 

· Το «ΠΑΡΟΝ» στις 28.09.2014 έγραψε τά εξής:

 

«Τα περίεργα παιγνίδια του Οικουμενικού Πατριάρχη. ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ο Βαρθολομαίος! …. Η πρόβα έγινε στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων…..Η Άννα Διαμαντοπούλου, ως Υπουργός Παιδείας είχε αποδεχθεί το αίτημά του!»

 

Εμείς ως ταπεινός θεράπων της Εκκλησίας του Χριστού ετολμήσαμε! Απεστείλαμε υπηρεσιακώς -διά της Ιεράς Συνόδου- το από 27ης Σεπτεμβρίου ε.έ. έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο!

 

Δυστυχώς άλλες αντιδράσεις από τον εκκλησιαστικό χώρο δεν είδαμε. Ας γράψω, δεν είδαμε ακόμη τουλάχιστον! Ασφαλώς ως εκ της θέσεώς Του ο Πατριάρχης μας ευρίσκεται πολύ υψηλά! Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην, ότι όσα σκέπτεται και όσα επιχειρεί είναι όλα ορθά! Αλάθητος δεν είναι ούτε ο Πάπας της Ρώμης, κι ας το ισχυρίζονται οι της Ρώμης! Μόνον ο Θεός είναι αλάθητος!

 

3. Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

Το τρίτο κατά σειράν έγκλημα του Πατριάρχου μας είναι η ξαφνική εκλογή του π. Αμφιλοχίου ως Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως. Αυτό που μας ενοχλεί δεν είναι αυτή αύτη η εκλογή, ΑΛΛΑ ο διορισμός του εκλεγέντος ως Πατριαρχικού Εκπροσώπου στο Γραφείο των Αθηνών, χωρίς να έχει ζητηθή προηγουμένως η συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος!

 

Ο κληρικός αυτός από τούδε και στο εξής θα αποτελή τον «μπράβο», τον «κατάσκοπο», τον «πράκτορα» του Οικουμενικού Πατριάρχου εις βάρος της Εκκλησίας μας. Θα υπονομεύη τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο! Είναι ……… εξασκημένος στον τομέα αυτό!

 

4. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ, διά τούτο δε και ΣΚΟΤΕΙΝΗ, η ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.

 

Αλλά ο δικός μας προβληματισμός δεν έχει σχέση με τα παραπάνω αναφερθέντα. Καλόν θα είναι να απασχολήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών το πώς και το γιατί τοποθετείται ο π. Αμφιλόχιος Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αθήνα και να λάβει τα μέτρα του.

Ο δικός μας προβληματισμός εστιάζεται κάπου αλλού.

 

Ο Πατριάρχης εξέλεξε Μητροπολίτη ένα κληρικό της περιοχής Μεγάρων, χωρίς όμως να έχει ζητήσει προηγουμένως την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος! Τούτο ώφειλε να το πράξει το Πατριαρχείο, διότι ο π. Αμφιλόχιος τυγχάνει Μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στο Μάζι των Μεγάρων.

 

Το επιχείρημα, που θα μπορούσε να αντιτάξει ο Παναγιώτατος είναι, ότι η Μονή αυτή έχει καθιερωθή υπ’ αυτού τούτου του νυν Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε «Πατριαρχικό Σταυροπήγιο», ως εξάγεται εκ της υπ’ αριθμ. 769/ 13.08.2007 Πράξεως του προσφάτως αποβιώσαντος Μητροπολίτου Μεγάρων κυρού Βαρθολομαίου, δημοσιευθείσης στο υπ’ αριθμ. 2476 ΦΕΚ/31.12.2007, τ.Β΄.

 

Εδώ, λοιπόν, έγκειται το μεγάλο νομοκανονικό έγκλημα, το οποίο συνετελέσθη υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, δημοσίως urbi et orbi, ότι η καθιέρωση αυτή είναι ευθέως παράνομος και συγχρόνως αντικανονική, καθ’ όσον για την καθιέρωση της Μονής ΔΕΝ ΕΤΗΡΗΘΗΣΑΝ οι διατάξεις του άρθρου 39 παράγρ. 7 του Νόμου 590/1977 περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αυθαίρετη επέμβασή του σε Δικαιοδοσία άλλης Τοπικής Εκκλησίας, παραβίασε τους τε ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας! Άρα η δήθεν «Πατριαρχική» Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι των Μεγάρων, είναι προϊόν ανερυθριάστου παρανομίας και παραβιάσεως των διατάξεων της τε κανονικής τάξεως και της κοσμικής νομοθεσίας!

 

Είναι, λοιπόν, γέννημα και προϊόν παρανομίας! Παρανομίας δε και αντικανονικών ενεργειών, στις οποίες προέβη ο νυν Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας. Με άλλα λόγια είναι προϊόν «παρθενογένεσης»!!!! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς είμεθα υποχρεωμένοι να κινήσουμε την νόμιμη διαδικασία για την κατάργησή της.

 

Θα σας εξηγήσω αμέσως την συντελεσθείσα παρανομία.

 

· Για να συσταθή μια Πατριαρχική Μονή σε μια Μητρόπολη του Ελλαδικού χώρου ο Νόμος 590/1977 Περί Κατάστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίζει σαφώς, σαφέστατα θα έλεγα, ότι χρειάζεται όχι μόνον η συγκατάθεση του επιχωρίου Αρχιερέως, αλλά και η «έγκρισις της Δ.Ι.Σ.» (βλ. άρθρ. 39 παράγρ. 7). Αλλά έγκριση της ΔΙΣ δεν υπάρχει!

 

· Η έγκριση της ΔΙΣ εζητήθη βεβαίως υπό του επιχωρίου Αρχιερέως δια των υπ’ αριθμ. Πρωτ. 549/4.6.1999 και 640/28.06.1999 υπηρεσιακών του εγγράφων, προς τα οποία όμως η Ιερά Σύνοδος, διά του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3074/14.12.1999 απαντητικού Συνοδικού εγγράφου «επεφυλάχθη, ίνα ικανοποιήση το υποβληθέν …αίτημα»!!!!! Τουτ’ αυτό είχεν εισηγηθή προς την Δ.Ι.Σ. και η Συνοδική Επιτροπή Νομοκανονικών Ζητημάτων διά του υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 6924/ 07.11.1999 υπηρεσιακού εγγράφου, δηλ. και η Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα του Μητροπολίτου Μαγέρων, «ώστε να μη ενθαρρύνεται η ίδρυσις νέων τοιούτων Σταυροπηγιίων εις τον ήδη “βεβαρημένον” συναφώς χώρον της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος»!

 

· Ως φαίνεται εκ του υπηρεσιακού φακέλλου της Μονής, ο Μητροπολίτης Μεγάρων είχε ζητήσει Γνωμάτευση από ένα Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όστις όμως διά της από 20.05.1999 Εισηγήσεώς του εθεώρει εκ των «ων ουκ άνευ» την έγκριση της Δ.Ι.Σ.!

 

 Δυστυχώς όμως, εφαρμόζων ούτος εν προκειμένω «την αλχημείαν εν τοις εκκλησιαστικοίς πράγμασι», διά να εξασφαλίσει ίσως την εύνοιαν του πανίσχυρου Οικουμενικού Θρόνου, απεφάνθη, ότι «το μείζον και κυριώτερον είναι η συγκατάθεσις του οικείου Αρχιερέως»!!!!!

 

· Ώστε, λοιπόν, παρά την άρνηση της Δ.Ι.Σ., ενισχυμένος όμως από την ηθική στήριξη του προαναφερθέντος Καθηγητού, ο επιχώριος Μητροπολίτης απευθύνθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά φορτικό τρόπο διετύπωσε εκεί το αίτημα του για την αναγνώριση της Μονής Αγ. Παρασκευής ως Σταυροπηγίου.

 

Το Πατριαρχείο ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ από την λανθασμένη πορεία του, ως ώφειλε! Εν συνεχεία ο αείμνηστος Μητροπολίτης Μεγάρων Βαρθολομαίος, διά του υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1202 π.έ./12.03/2000 νεώτερου εγγράφου του προς την Δ.Ι.Σ., επαναδιατυπώνει το αίτημά του με την ελπίδα, «της εν τω εγγύς μέλλοντι άρσεως της επιφυλάξεως….»!

 

Τώρα όμως, για να ενισχύει το αίτημά του, επισυνάπτει και το υπ΄αριθμ. 66 Πατριαρχικό έγγραφο, όπου ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίο, αγνοώντας και παρακάμπτοντας την εκπεφρασμένη άρνηση της Δ.Ι.Σ., την οποίαν άλλωστε εγνώριζε, εκφράζει προς τον Μητροπολίτη Μεγάρων «την άκραν ευαρέσκειαν και τον δίκαιον έπαινον …. διά την βαθέως συγκινούσαν ημάς υποδειγματικήν υιϊκήν στοργήν και τον σεβασμόν …προς τον πανίερον Οικουμενικόν Θρόνον…»!!!!

 

 Με άλλα λόγια ο Πατριάρχης, εμμέσως πλην σαφώς, αντί να συγκρατήσει, ωθεί τον Μητροπολίτη Μεγάρων προς την παρανομία!

 

· Έτσι, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Μεγάρων προχωρεί, ακάθεκτος πλέον, προς την κανονικώς εγκληματική και νομικώς παράνομη συμπεριφορά του! Στις 31 Δεκεμβρίου 2007 στο υπ’ αριθμ. 2476 ΦΕΚ, τ. Β΄, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της Δ.Ι.Σ. δημοσιεύεται η υπ’ αριθ. 769/13.08.2007 Πράξη του με την ένδειξη «Νομοκανονικόν καθεστώς Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων….».

 

 Έκτοτε η Μονή θεωρείται ως Πατριαρχικό Σταυροπήγιο, αλλά δεν μπορεί να είναι, αφού πάσχει η διαδικασία αναγορεύσεώς της.

 

Αποδείξαμε, λοιπόν, όσο πιο καθαρά γινόταν, ότι ο Πατριάρχης δεν διάλεξε κληρικό από μια Μονή, επί της οποίας είχε ποιμαντική και κανονική δικαιοδοσία! «Πατριάρχης είμαι! Ό,τι θέλω κάμνω», θα μπορούσε να απαντήσει ο Παναγιώτατος! Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποδείξω:

 

Εάν δεν αντισταθούμε στην υπεροπτικά αυθαίρετη συμπεριφορά Του, τα χειρότερα έρχονται……

Και τώρα θα ήθελα να απευθύνω δημοσίως το λόγο μου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και προς τους εν Χριστώ Αδελφούς μου Ιεράρχες, οι οποίοι συνέρχονται αύριο στην ετήσια τακτική Συνέλευση της Ιεραρχίας.

 

Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

 

Σεβασμιώτατοι άγιοι Σύνεδροι,

 

Ακούστε, παρακαλώ, την φωνή ενός Αδελφού Σας, ο οποίος τώρα πλέον είναι όγδοον (8ον) Μέλος στην σειρά του καταλόγου των Ιεραρχών. Κινδυνεύει η γεωγραφική ενότης του Ελλαδικού Χώρου! Κινδυνεύει επίσης αυτονομία, η αυτοκεφαλία και η ανεξαρτησία της Εκκλησίας μας! Η Εκκλησία της Ελλάδος με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε διχοτόμηση!

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ορμάει με περισσή αυταρχικότητα! Δεν θα υπερασπισθούμε, λοιπόν, ό,τι οι Ιεροί Κανόνες μας αναγνωρίζουν; Δεν θα αντιδράσουμε; Θα παραδώσουμε την Εκκλησία μας αμαχητί;

 

Σας παρακαλώ, λοιπόν, και Σας ικετεύω να παρακάμψουμε την Ημερησία Διάταξη και να προτάξουμε τα Πατριαρχικά καμώματα, ώστε όλοι μας από κοινού να αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες μας.

 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 

Αίγιον, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

 

 

 

9/25/14

 

grcitizen.blogspot.com

 

Δηλώσεις Βαρθολομαίου που ανοίγουν την πόρτα της Τουρκίας στην Θράκη και όχι μόνο...

 

Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,Κατανοούμε την ιδιαίτερη θέση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθλομαίου, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ισορροπεί μεταξύ κοσμικής και θρησκευτικής ζωής, και επιπλέον, είναι επίσης εξαναγκασμένος να αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα, τις πιέσεις αλλά και τις εκάστοτε "απαιτήσεις" του ισλαμιστή τούρκου πρώην πρωθυπουργού και νυν Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πραγματικά, η θέση του ανώτατου ιεράρχη της Ορθοδοξίας είναι κάτι περισσότερο από δυσχερής, αφού τόσο η εθνικιστική όσο και η ισλαμιστική όψη της γείτονος Τουρκίας, αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο και πηγή μικρών και μεγάλων προβλημάτων για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή GrCitizen

Με εγνωσμένη, λοιπόν, την δύσκολη θέση άμυνας στην οποία βρίσκεται ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αισθανθήκαμε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς και απογοήτευση και πικρία, όταν τον ακούσαμε να δηλώνει πως οι Νέες Χώρες ανήκουν στο Πατριαρχείο!!! Οι λεγόμενες "νέες χώρες" είναι επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου), οι οποίες με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928 διοικούνται «επιτροπικώς» από την Εκκλησία της Ελλάδος.


Με δεδομένη την γεωγραφική τοποθέτηση των "νέων χωρών" γίνεται αντιληπτό πως το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εμφανίζεται ως ο "φορέας" που "κατέχει" το σύνολο της προβληματικής συνοριογραμμής της Ελλάδας!

 

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις εκκλησίες της Θράκης (δεν γνωρίζουμε εάν συμβαίνει σε όλες) δεν γίνεται καμία δοξαστική αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος, Ιερώνυμο, αλλά γίνεται στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο!

Στο σημείο αυτό θέτουμε και το πρώτο ερώτημα: Ο τίτλος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι "Αθηνών και πάσης Ελλάδος", αλλά με τις δηλώσεις του ο κ. Βαρθολομαίος φαίνεται πως εξαιρεί τις "νέες χώρες" από την Ελλάδα, αφού εμφανίζεται ως ο "κυρίαρχος" (πνευματικός και θρησκευτικός) σε αυτές!

 

 Ρωτάμε, λοιπόν, ευθέως τόσο τον κ. Ιερώνυμο, όσο και τον κ.κ. Βαρθολομαίο: Ποιά είναι η έκταση της Ελλάδας και πως γίνεται ανεκτή η απόσχιση των "νέων χωρών" από τον κορμό της χώρας, ελέω μίας απαίτησης (κι ενός χρυσόβουλου τούρκου σουλτάνου) του κ.κ. Βαρθολομαίου;

Όμως, επειδή ο Πατριάρχης προκαλεί με την τοποθέτησή του, και με δεδομένη την προσωπικότητα του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναρωτιόμαστε:


Εάν ο Ερντογάν απαιτήσει το κτίσιμο, ενός, πέντε, δέκα, εκατό ή πεντακοσίων τζαμιών στις "νέες χώρες", από τον Βαρθλομαίο, ειδάλλως η τουρκική κυβέρνηση θα αποφασίσει να γκρεμίσει έναν, δύο, πέντε ή δέκα χριστιανικούς ναούς στην Κωνσταντινούπολη, για να τους κάνει πάρκα, μουσεία, αποθήκες, πάρκινγκ ή ακόμη και... τζαμιά, ο κ. Βαρθολομαίος θα ικανοποιήσει την απαίτηση του τούρκου ισλαμιστή Προέδρου;

 

Ή υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως μία τέτοια απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης θα βρει αντιστάσεις στην δυτική ή την τουρκική κοινωνία;

Η ερώτηση, λοιπόν, είναι σαφής: Ο κ. Βαρθολομαίος, όντας πιεζόμενος και πιιθανότατα εκβιαζόμενος, θα επιτρέψει ή και θα ζητήσει από τους μητροπολίτες των νέων χωρών να συναινέσουν στην ανέγερση τζαμιών, προκειμένου να διασώσει ιερούς ναούς μέσα στην Τουρκία;

 

 Είναι προφανές πως θα "λυγίσει" και "μέσα σε πνεύμα αγάπης, ομόνοιας, αλληλοκατανόησης και φιλίας" θα απαιτήσει από την Ελλάδα να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την άμεση ικανοποίηση του "αιτήματος του τούρκου Προέδρου.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κ. Βαρθολομαίος είναι Πατριάρχης υπό ομηρεία και υπό συνεχή άσκηση πιέσεων.

Με απλά λόγια, τελεί υπό αιχμαλωσία και ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει σε κανέναν (πόσω δε μάλλον στον ίδιο του τον εαυτό) να του "φορτώσει" την διοικητική ευθύνη, μέριμνα και οποιαδήποτε επιμελητεία των "νέων χωρών", αφού αυτομάτως αυτές γίνονται εύκολο θήραμα στους σχεδιασμούς της τουρκικής επιθετικής προς την Ελλάδα εξωτερικής πολιτικής.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος όφειλε, ακόμη και αν του πρόσφεραν τις "νέες χώρες", να αρνηθεί ευγενικά και να ξεχάσει τα χρυσόβουλα και τις οποιουδήποτε τύπου εποπτείες και "πνευματικές" ή άλλες εκ μέρους του ευθύνες, γιατί αυτή ακριβώς η προσωπική του στάση δημιουργεί μείζονα επιπρόσθετα εθνικά προβλήματα στην Ελλάδα, η οποία μέχρι σήμερα είχε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς εις βάρος των συγκεκριμένων γεωγραφικών χώρων, που όλως τυχαίως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως τις αποκαλεί "νέες χώρες" και τις θεωρεί "κτήμα" του Πατριαρχείου.

 

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις εξελίξεις, η ελληνική εξωτερική πολιτική (βιώνοντας τον δικό της κυκεώνα λόγω ανύπαρκτου σχεδιασμού αλλά και εξαιτίας της πολιτικής ηγεσίας) από τούδε και στο εξής υποχρεούται να παρακολουθεί στενά και τις δηλώσεις, τις επαφές και τις όποιες άλλες κινήσεις του κ. Βαρθλομαίου, ο οποίος "ρίχνει νερό στον μύλο" της Τουρκίας και μετατρέπει το Πατριαρχείο σε όπλο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Δεν επιθυμούμε να κρίνουμε το πνευματικό έργο του κ. Βαρθλομαίου, αλλά ούτε επιθυμούμε να ασκεί οποιαδήποτε πολιτική (ιδιαίτερα πολιτική ευνοϊκή προς τις βλέψεις της Τουρκίας) και θα επιθυμούσαμε την επί των εθνικών θεμάτων σιωπή του, η οποία μπορεί να μεταβληθεί σε χρυσάφι...


Αραγε, γιατί ο κ. Βαρθλομαίος δεν έκανε δηλώσεις κατά της γενοκτόνου πολιτικής που ασκούν οι τελευταίες κυβερνήσεις στην Ελλάδα;
Γιατί δεν υπερασπίζεται τους Έλληνες στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται και η οποία εξωθεί πολλούς στην αυτοκτονία;


Γιατί ο "πνευματικός υπεύθυνος" της Ορθοδοξίας δεν βρίσκει λόγια (και χρήματα μέσω των διεθνών γνωριμιών του) για να βοηθήσει την Ελλάδα που ταλανίζεται από τα χτυπήματα των διεθνών τοκογλύφων;
Τέλος, γιατί προχωρά τόσο ανεύθυνα σε δηλώσεις που μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν;

Βαρθολομαίος: Οι Νέες Χώρες ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Οι Νέες Χώρες «ανήκουν εις την Μητέρα σας μαρτυρική Εκκλησίαν, η οποία έδωσε το αίμα της δι αυτάς» και «αποτελούν αναπόσπαστον τμήμα της πνευματικής και κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως» δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του σε τέσσερις μητροπόλεις του οικουμενικού θρόνου στη Θράκη, μητροπόλεις των λεγομένων Νέων Χωρών.

«Επιστρέφομεν εις την Βασιλίδα των πόλεων και το Ιερόν μας Κέντρον έμφορτοι από βιώματα, συγκινήσεις, εντυπώσεις, εμπειρίας και αναμνήσεις, αι οποίαι θα μας συνοδεύουν διά βίου», σημείωσε ο οικουμενικός πατριάρχης, αλλά αναφέρθηκε και σε ερωτήματα που ετίθεντο «παλαιότερα», όπως είπε.

«Μας ρώτησε κάποιος, κατά τρόπον προκλητικό, προ τινών ετών: Παναγιώτατε, έχετε την Διασπορά. Διατί θέλετε και τας Νέας Χώρας; Καί απηντήσαμεν αμέσως και ευθέως: Διότι μας ανήκουν.

 

 Ανήκουν εις την Μητέρα σας μαρτυρική Εκκλησίαν, η οποία έδωσε το αίμα της δι? αυτάς, διά να μείνουν επαρχίαι Ελληνικαί· τας επροστάτευσε κατά τον Μακεδονικόν αγώνα και πάντοτε, διαχρονικός.

 

Αποτελούν αναπόσπαστον τμήμα της πνευματικής και κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Η σχέσις μας δον είναι ποσώς εθιμοτυπική, είναι πολλώ μάλλον ευχαριστιακή, λειτουργική».

«Δεν αντιδικούμε με κανέναν», λέει ακόμα ο οικουμενικός πατριάρχης και συνεχίζει: «Αλλά και δεν πρόκειται να απεμπολήσωμεν ποτέ τα δικαιώματα της Μητρός Εκκλησίας επί των Ιερών αυτής Μητροπόλεων εδώ εις την αγιοτόκον Θράκην, την αναμφισβητήτως Ελληνικήν και αιματοβαμμένην Μακεδονίαν, την υψηλόφρονα Ήπειρον και τας ερατεινάς νήσους του Αρχιπελάγους, διότι το αντίθετο θα ήτο προδοσία της ιστορίας της πίστεως και του Γένους».

«Ας σεβασθούμε όλοι την Μητέρα μας Εκκλησίαν η οποία αγωνίζεται κενωτικώς, διακονεί, προσφέρει, συμβάλλει εις την ενότητα της Ορθοδοξίας και τον διάλογο συμφιλιώσεως και συνεργασίας μετά των μη Ορθοδόξων, διά την ειρήνη του κόσμου, διά την δόξαν του Θεού», λέει και απευθύνει έκκληση «από του Φαναρίου, από της Βασιλευούσης, από του Ιερού μας Κέντρου, να το στηρίξωμεν, να το ενισχύσομε, να το βοηθήσομε να εκπληρώσει την οικουμενική αποστολή του, η οποία συνάδει προς την οικουμενικότητα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτού του είδους οι δηλώσεις δικαιώνουν, απλώς, όλους εκείνους που είχαν και συνεχίζουν να έχουν μικρές ή μεγάλες επιφυλάξεις για την ικανότητα αλλά και για τις πραγματικές διαθέσεις του κ. Βαρθολομαίου να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Ελλάδας, τον ελληνισμό και εν γένει την Ορθοδοξία. Δυστυχώς, για τον ίδιο, επιβεβαιώνει με τον "καλύτερο δυνατό τρόπο" εκείνους που τον κατηγορούν όχι ως ανίκανο, αλλά ως ικανότατο διαχειριστή της παγκοσμιοποίησης...
 

 

 

 

5/27/2014

 

hellasforce.com

 

Φρίξον ήλιε, στέναξον γη:

 

Πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

 

 

Τα σχέδια του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας προωθούνται με θέρμη από τους ηγέτες της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας. Στα Ιεροσόλυμα μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αντήλλαξαν ασπασμόν ειρήνης και συνένωσης των δύο Εκκλησιών.

 

Η υποκρισία των δύο ηγετών ξεπέρασε το φράγμα της θρησκευτικής μας συνειδήσεως όταν ο Πάπας Φραγκίσκος φίλησε το χέρι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο Πατριάρχης με τη σειρά του ασπάστηκε και εναγκαλίστηκε τον Καθολικό ομόλογο του.

 

Αψηφώντας τα λεγόμενα των Αγίων και του Ιερού Πηδαλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, μπροστά στον Πανάγιο Τάφο , ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι συν τοις άλλοις γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις σε σχέση με την επανάσταση και την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, σύναψε διακήρυξη 8 σημείων απο κοινού με τον Πάπα Φραγκίσκο , σφραγίζωντας έτσι μια “Νέα Διαθήκη” μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

 

Πλήρης κοινωνία των δύο Εκκλησιών


Ένα από τα πιο εξοργιστικά σημεία της κατάπτυστης αυτής διακύρηξης είναι πως αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

Τέρας βλασφήμιας συνέλληνες η κοινωνία μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ενός εντέχνως παραποιημένου καχέκτυπου της , όπως αυτό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας , με την οποία έχουμε θεμελιώδης διαφορές , καθώς διδάκσει πως οι αμαρτίες μας “ξεπλένονται” έπειτα του θανάτου μας με την βοήθεια του Καθαρτήριου Πυρ , πως η Παναγία μας είναι Θεά και εξισώνεται με τον Ιησού Χριστό και πως η σύλληψη της έγινε κατά τον ίδιο τρόπο με του Ιησού Χριστού και πως ο Πάπας έχει το Αλάθητο και πως τον διακατέχει Απόλυτη Θεοπνευστία!

 

Συλλειτούργία στον πανίερο ναό της Αναστάσεως


Εχθές Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, συλλειτουργήσαν και συμπροσευχήθηκαν, στον πανίερο ναό της Αναστάσεως με τη συμμετοχή ιεραρχών και κληρικών και από τις δύο Εκκλησίες.

Ο κ.Βαρθολομαίος πιθανόν να ξέχασε τα Λόγια του Αγίου Νικοδήμου στο Ιερό Πηδάλιο τα οποία είναι και τα παρακάτω:

 

«Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να αποστρέφωνται τους αιρετικούς, και τας τών αιρετικών τελετάς. Μάλλον δε αυτοί, οι αιρετικοί δηλ. πρέπει να ελέγχωνται και να νουθετώνται από τους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους, μήπως ήθελαν καταλάβουν και επιστρέφουν από την πλάνην των.

 

Δια τούτο ο παρών Κανών διορίζει ότι, όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος ήθελεν άποδεχθεί ως ορθόν και αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών ή την παρ’ αυτών προσαγομένην θυσίαν, ο τοιούτος, προστάζομεν να καθαιρεθή. Επειδή ποίαν συμφωνίαν έχει ο Χριστός με τον διάβολον; ή ποίαν μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστον;

 

Διότι εκείνοι όπου δέχονται τα παρά των αιρετικών, ή τα όμοια φρονήματα εκείνων έχουσι και αυτοί, ή το ολιγώτερον δεν έχουσι προθυμίαν να ελευθερώνουν αυτούς από την κακοδοξίαν των.

 

ΟΙ ΓΑΡ ΣΥΝΕΥΔΟΚΟΥΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΧΕΙΝΩΝ ΤΕΛΕΤΑΣ, ΠΩΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟΝ ΚΑΙ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΗΝ;»

 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με αιρετικούς καθώς το ίδιο έπραξε και παλαιότερα σε συνάθροιση με τους θρησκευτικούς ομόλογούς του , σε μία επίσκεψη του στην Γροιλανδία και μάλιστα μπροστά σε μία μπλέ γυάλινη σφαίρα σαν αυτή που χρησιμοποιούν σε τελετές μαύρης μαγείας , η οποία κατά το αισχρό αυτό τελετουργικό , αντιπροσώπευε τον Δημιουργό – Μέγα Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος ( Μ.Α.Τ.Σ. ) , όπως ( Μ.Α.Τ.Σ. ) τυγχάνει να αποκαλλούν και ο Τέκτονες-Ιλλουμινάτι-Σκοτεινοί Επικυρίαρχοι τον Δημιουργό .

 

Το Βατικανό ολισθαίνει σε νέες Αντιχριστιανικές Πεποιθήσεις


Προ ολίγων ημερών ανήρτησα άρθρο κόλαφο στο οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας , υποστηρίζει πως τα τσιπάκια RFID που ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων για τους ανθρώπους , είναι ευλογία από τον Θεό , λέγωντας τις παρακάτω κουβέντες :

 

« Έχουμε εξετάσει τις γραφές καλά , και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να βεβαιώνει ότι τα τσιπ RFID είναι σατανικά . Αν μη τι άλλο , αυτές οι συσκευές είναι μια ευλογία από τον Θεό τον ίδιο ,ο οποίος τα παραχώρησε στην ανθρωπότητα για να λύσει πολλά από τα δεινά του κόσμου.”

 

Σε παρελθοντικό χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος εδήλωσε πως … Άκουσον Άκουσον … είναι έτοιμος να βαπτίσει Χριστιανούς τους Αρειανούς εξωγήινους που θα προσγειωθούν στο Βατικανό και με ιδιαίτερη έμφαση είπε :

«Για παράδειγμα αν αύριο μια αποστολή Αρειανών ερχόταν σε εμάς και ένας από αυτούς έλεγε “θέλω να βαφτιστώ!” τι θα συνέβαινε;» ανέφερε ο Ποντίφικας.

 

«Για Αρειανούς μιλάμε, ε; Πράσινα ανθρωπάκια με μεγάλες μύτες και μεγάλα αυτιά, σαν αυτά στις παιδικές ζωγραφιές» διευκρίνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

Και κατέληξε λέγοντας ότι ο Χριστιανισμός από την αρχή της εμφάνισής του πάλεψε με τον πειρασμό της απόρριψης «της ζώσας εμφάνισης του Θεού» σε διάφορες μορφές.

 

«Όταν ο Θεός μας δείχνει το δρόμο, ποιοι είμαστε εμείς για να πούμε “Όχι Κύριε δεν είναι λογικό. Όχι να το κάνουμε έτσι”. Ποιοι είμαστε εμείς για να κλείνουμε πόρτες;»


Δούρειος Ίππος με τον μανδύα του ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος

Ανάμεσα στα 8 σημεία της διακήρυξης του Ορθόδοξου Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου και σαν μεγίστη ένδειξη της υποκρισίας που τους διακατέχει , τίθετται και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

 

Μία κοινώς αποδεκτή ανησυχία που δέν χρειάζεται όμως να επικυρωθεί με κάποιου είδους διακύρηξη σάν και την παραπάνω κατάπτυστη.

Εάν μου επιτρέψετε δε , θα βελτιώσω την μορφή της άποψης τους και θα κάνω ευρύτερη την ανησυχία , όχι μόνο για τους Χριστιανούς , αλλά για το σύνολο των ανθρώπων της μέσης Ανατολής,καθώς και όλου του Κόσμου , όπως θα έπρεπε να υποστηρίξουν.

 

Αντ’αυτού , με ένα τραγικό σκεπτικό τρόπο ξεχωρίζουν και ξεσκαρτάρουν το σύνολο των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής κρατώντας μόνο τα … “δικά μας παιδιά”

 

Η ένταξη τέτοιων θεμάτων όπως αυτό της ανησυχίας για την κατάσταση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής , καθώς και άλλων παρόμοιων θεμάτων που συνάπτουν την διακύρηξη 8 σημείων, στην ουσία τους παρέχει τον ανθρωπιστικό μανδύα εκείνο που χρειάζονται για να γίνει έμμεσα αποδεκτή η διακύρηξη και από την κοινή γνώμη , βάζωντας όμως έτσι στην Νέα αυτή “Διαθήκη” τον Δούρειο Ίππο της κοινωνίας μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας , προωθώντας έτσι τα σκοτεινά σχέδια της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκίας …

 

Χριστεπώνυμο Πλήρωμα και Συνέλληνές μου ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ


Η Κοινή Διακήρυξη θα υπογραφεί στη Νουντσιαρία. Κατά την υπογραφή θα είναι παρόντες αρκετοί προωθητές της Πανθρησκείας όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ, καθώς επίσης ο Καρδινάλιος, Πιέτρο Παρολίν, ο Επίσκοπος Κουρτ Κοχ και ο νούντσιος στα Ιεροσόλυμα Τζουζέπε Λαζαράτο.

 

Ο καιρός της αγνοίας έχει παρέλθει και βρισκόμαστε στον προθάλαμο της διαστρέβλωσης του Ορθόδοξου Χριστιανισμού…

Συντελούνται θεομπαιχτικές δράσεις και μάλιστα ακόμη και εμπρός του Πανίερου Τάφου.

 

Αδέλφια κρατάτε ψηλά τα ιδανικά της Πίστεως μας και μην αφήσετε λύκους με προβιές αμνών να αλώσουν την Ορθόδοξη συνείδηση σας…

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:

 

 

 

 

 

2/10/2012

 

Θεού και... αμερικανού πρέσβη θέλοντος!

 

Πλούσιο το παρασκήνιο και οι μυστικές συμφωνίες της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, σύμφωνα με την αλληλογραφία του αμερικανού πρέσβη με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποκάλυψε το WikiLeaks

 

Το χεράκι της είχε βάλει η Ντόρα Μπακογιάννη

 

Μαζί με το Άγιο Πνεύμα έβαλε το χέρι του και ο… θείος Σαμ στην εκλογή –και κυρίως στην αναγνώριση– του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks.

 

Πλούσιο παρασκήνιο, που θα το ζήλευε κάθε σοβαρός σεναριογράφος του Χόλιγουντ, αποκάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που έφερε στη δημοσιότητα το WikiLeaks. Σύμφωνα με το σημείωμα του τότε αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, με το οποίο ενημέρωνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αντικατάσταση του Πατριάρχη Ειρηναίου από τον νυν Πατριάρχη Θεόφιλο ήταν αποτέλεσμα άφθονης πίεσης, διπλωματικών συμφωνιών και περίεργων συμμαχιών και στόχος ήταν να αναχαιτιστεί η… προέλαση της Ρωσικής Εκκλησίας στην καυτή περιοχή.

Ο Τσαρλς Ρις είχε προσκληθεί, λένε τα έγγραφα του Wiki- Leaks, από τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών –κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη– για να πιεστεί ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα (ένθερμος φίλος των ΗΠΑ) και να υπογράψει την αναγνώριση του Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιεστεί και η κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, δεν αρκεί η εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τους ιεράρχες. Λόγω της ευαισθησίας της περιοχής, πρέπει να έχει τρεις υπογραφές: της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπροσθέτως, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi.

 

Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή στον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά», έγραφε στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο αμερικανός πρέσβης. «Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά.

Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο. Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή των ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της Ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Το σίγουρο είναι πως η «μετάβαση» από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο (που παραμένει έγκλειστος σε ένα δωμάτιο του Πατριαρχείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια!) στον Θεόφιλο μόνο… αγγελικά πλασμένη δεν είναι.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «Haaretz», σύμφωνα με το οποίο ο Ειρηναίος σε καταγγελία του αναφέρει ότι η αναγνώριση του Θεόφιλου το 2007 έγινε στο πλαίσιο «συμφωνίας δωροδοκίας».

Ο Θεόφιλος, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, υποσχέθηκε στον βοηθό του τότε αρμόδιου υπουργού για τα εκκλησιαστικά θέματα Ραφί Εϊτάν ότι θα πληρώσει 13 εκατ. δολάρια από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να αναγνωριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος διαδέχτηκε στον θρόνο των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο μετά την καθαίρεση του τελευταίου τον Ιούνιο του 2005. Η εκλογή του Θεόφιλου έγινε τον Αύγουστο του 2005, ενώ η αναγνώρισή του από την κυβέρνηση του Ισραήλ ήρθε στις 16 Δεκεμβρίου 2007. Το Ισραήλ έως τότε συνέχιζε να αναγνωρίζει ως νόμιμο προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο, κρατώντας για δυόμισι χρόνια σφραγισμένες τις οικονομικές υπηρεσίες του Πατριαρχείου.

 

 

 

 

 

2/12/2011

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

 

Περισσοτερα

 

 

 

25/10/2011

 

Το βίντεο αυτό είναι από την σημερινή (Πέμπτη 3-12-09) εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Ζερβού στο κανάλι «Blue Sky» με φιλοξενούμενο τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.

 

 Ο Αγιορείτης πατέρας διηγείται με συγκλονιστικές λεπτομέρεις τί τραβάνε οι Εσφιγμενίτες Μοναχοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που θέλει να τους πετάξει πραξικοπηματικά έξω από την Ιστορική Μονή,επειδή δεν τον μνημονεύουν και κρατούν αμόλυντη (από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τις Αγάπες με τον Πάπα) την Ορθοδοξία στο Περιβόλι της Παναγίας.

 

 Μέχρι και το ρεύμα τους κόβει ο τουρκοπροσκυνημένος Πατριάρχης, για να τους αναγκάσει να γονατίσουν, αδιαφορώντας για την υγεία των πιο ηλικιωμένων μοναχών. Αυτός είναι ο τουρκοπροσκυνημένος Βαρθολομαίος, που τα Μεγάλα Κανάλια τον διαφημίζουν σαν τον Άνθρωπο της Αγάπης και του Ελέους. Δείτε αυτό το βίντεο για να φρίξετε με τον άνθρωπο που είναι τα τελευταία 18 χρόνια Επικεφαλής της Ορθοδοξίας..

 

 

 

 

 

14/6/2011

 

 

Antichrist (αντίχριστος)

 

Η ΣΩΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ

 

 vatican.va


ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΛΙΔΑ!


Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ.... ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ antichrist (αντίχριστος) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!


ΔΗΛΑΔΗ
www.tsirhcitna.com


ΑΡΑΓΕ Ο "παν-ΑΓΙΟΣ" ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ" ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η΄ ΟΧΙ;
 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!


 

Μήπως τελικά τον "Αντίχριστο" που προφητεύουν ότι είναι ήδη είναι καθ΄ οδόν, θέλουν να μας τον επιβάλλουν, για να φέρουν εκ των υστέρων τον "Σωτήρα", που είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, δηλαδή...... αυτοί οι ίδιοι;;;;;;!!!!!!
 

 

 

 

12/5/2011

 

aktines.blogspot.com

 

Διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Πατριαρχείο Ρουμανίας

 

 

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων συνελθοῦσα σήμερον, ἡμέραν Δευτέραν, 26ην Ἀπριλίου/ 9ην Μαΐου 2011, εἰς κανονικήν Συνεδρίαν αὐτῆς, ἐπελήφθη μεταξύ ἄλλων θεμάτων καί τῆς ἐπιλύσεως τοῦ προβλήματος τῆς ἀτικανονικῶς εἰς Ἱεριχώ ἀνεγερθείσης Ἐκκλησίας ὑπό τοῦ Πατριαρχείου Ρουμανίας.

 

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἐξετάσασα διεξοδικῶς καί εἰς βάθος τό πρόβλημα τοῦτο, ὁμοφώνως καί μετά λύπης ἀπεφάσισε τήν διακοπήν τοῦ μνημοσύνου τοῦ Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ καί τήν καθαίρεσιν τοῦ ἐν Ἱεροσολύμοις ἀντιπροσώπου τοῦ Πατριαρχείου Ρουμανίας Ἀρχιμανδρίτου π. Ἱερωνύμου Κρέτσου.

 

Οἱ λόγοι διά τήν λῆψιν τοιαύτης ἀποφάσεως εἶναι ὅτι κατά τά τελευταῖα ἔτη τῆς δεκαετίας τοῦ 1990, τό Πατριαρχεῖον Ρουμανίας ἤρχισε καί ὡλοκλήρωσε τήν ἀνέγερσιν Ναοῦ μετά ξενῶνος εἰς Ἱεριχώ, χωρίς τήν κανονικήν ἔγκρισιν τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, εἰς τήν δικαιοδοσίαν τοῦ ὁποίου ὑπάγεται ἡ Ἁγία Γῆ.

Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων εὑρέθη εἰς δύσκολον θέσιν ἐκ τοῦ γεγονότος τούτου. Εἶδε τά κανονικά ὅρια αὐτοῦ, ἐπικυρωμένα ὑπό Οἰκουμενικῶν καί Τοπικῶν Συνόδων νά ἀπειλῶνται αὐθαιρέτως καί ἀπροκαλύπτως ἐν τῇ πράξει.

 

Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ἐξήγησεν εἰς τό Πατριαρχεῖον Ρουμανίας ὅτι ὁ ἰσχυρισμός αὐτοῦ ὅτι ἡ Ἐκκλησία αὕτη ἀνηγέρθη διά τούς ἐκ Ρουμανίας προσκυνητάς εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν, ἐάν γίνῃ ἀποδεκτός, μετατρέπει τήν δικαιοδοσίαν τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς ἀνοικτόν πεδίον δι’ ὅλας τάς Ὀρθοδόξους Ἐκκκλησίας δι’ ἀνέγερσιν ναῶν, τινες τῶν ὁποίων ἤδη ἔχουν ζητήσει τοῦτο.

 

Ἐπειδή, παρά ταῦτα, τό Πατριαρχεῖον Ρουμανίας δέν ἐπέδειξε τήν δέουσαν ἐκκλησιαστικήν εὐαισθησίαν, τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ἔθεσεν εἰς ἀκοινωνησίαν τόν ἀναλαβόντα καί περατώσαντα τήν πρωτοβουλίαν ταύτην, Ἀρχιμανδρίτην Ἱερώνυμον Κρέτσου ἀντιπρόσωπον τοῦ Πατριαρχείου Ρουμανίας εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν, προσφάτως δέ πρός ὤθησιν τοῦ προβλήματος πρός ἐπίλυσιν, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἀπέστειλε πρός τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τήν κάτωθι ἐπιστολήν, ἐν ᾗ ἐκτίθενται ἀναλυτικῶς ὅλαι αἱ πτυχαί τοῦ προβλήματος τούτου καί ἡ στάσις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων:

 

Τῷ Μακαριωτάτῳ Πατριάρχῃ τῆς Ὀρθοδόξου Ρουμανικῆς Ἐκκλησίας, Τοποτηρητῇ Καισαρείας, Καππαδοκίας, Μητροπολίτῃ Οὐγγροβλαχίας καί Ἀρχιεπισκόπῳ Βουκουρεστίου κ. Δανιήλ, ἀδελφῷ ἐν Κυρίῳ ἀγαπητῷ καί συλλειτουργῷ τῆς Ἡμῶν Μετριότητος, ἀσπασμόν ἅγιον ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

Ἐπί τῶν ἡμερῶν τῶν προκατόχων Ἡμῶν, μακαριστοῦ Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κυροῦ Διοδώρου καί μακαριστοῦ Πατριάρχου Ρουμανίας κυροῦ Θεοκτίστου, ἀνελήφθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου Ρουμανίας πρωτοβουλία ἀνεγέρσεως Ἱεροῦ Ναοῦ εἰς Ἱεριχώ μετ’ οἰκημάτων ξενῶνος πέριξ αὐτοῦ ἄνευ ἐγκρίσεως καί κανονικῆς ἀδείας τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας τῶν Ἁγίων Τόπων, τοῦ Ἡμετέρου δηλονότι Πατριαρχείου τῶν Ἱεροσολύμων.

 

Αἱ ἐνστάσεις καί διαμαρτυρίαι τοῦ ἡμετέρου Πατριαρχείου δέν ἠδυνήθησαν νά ἀνακόψουν τήν ἀνέγερσιν τοῦ ἐν λόγῳ Ναοῦ. Αὗται τοὐναντίον ἠγνοήθησαν καί ὁ Ναός ἐτελειώθη καί σήμερον μάλιστα λειτουργεῖται.

 

Ἡ Ὑμετέρα λίαν τετιμημένη καί περισπούδαστος Ἡμῖν Μακαριότης, διακρινομένη ἐπί Θεολογικῇ καταρτίσει καί παιδείᾳ οὐκ ὀλίγῃ, ἐπίσταται καλῶς ὅτι ἡ πρᾶξις αὕτη ἀποτελεῖ κατάφωρον παραβίασιν τῆς Εὐαγγελικῆς ἀρχῆς, τιθεμένης ὑπό τοῦ Ἀποστόλου τῶν Ἐθνῶν Παύλου, «φιλοτιμουμένου εὐαγγελίζεσθαι οὐχ ὅπου ὠνομάσθη Χριστός, ἵνα μή ἐπ’ ἀλλότριον θεμέλιον οἰκοδομῇ» (Ρωμ. 15, 20), ὡς καί τῶν ἱερῶν Κανόνων, 31ου τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, 5ου τῆς Συνόδου Ἀντιοχείας καί 10ου Καρθαγένης, καταδικαζόντων τήν πῆξιν ἑτέρου θυσιαστηρίου, ἐν καταφρονήσει τοῦ οἰκείου ἐπισκόπου.

 

Τό ἐπιχείρημα ὅτι ἡ Ρουμανική Ἐκκλησία ἐπιθυμεῖ νά ἔχῃ ἴδιον αὐτῆς Ναόν εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν, δέν εὐσταθεῖ, καθ’ ὅτι αὕτη ἔχει Ναόν εἰς Ἱεροσόλυμα καί καθ’ ὅτι ἡ Ἁγία Γῆ ἔχει ἀνατεθῆ πρός διαφύλαξιν καί διαποίμανσιν εἰς τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ὑπό τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ὁρισάσης διά τοῦ 7ου κανόνος αὐτῆς «τόν ἐν Αἰλίᾳ ἐπίσκοπον τιμᾶσθαι καί ἔχειν τήν ἀκολουθίαν τῆς τιμῆς», τῆς Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ὁρισάσης διά τῆς Ζ΄ Πράξεως αὐτῆς:

 

«Ἰουβενάλιον, τόν ὁσιώτατον ἐπίσκοπον τῶν Ἱεροσολύμων τάς τρεῖς Παλαιστίνας ὑπό τήν ἰδίαν ἐξουσίαν ἔχειν» καί τῆς Πενθέκτης, διά τοῦ 36ου κανόνος αὐτῆς συγκαταλεξάσης τόν Θρόνον τῆς Ἱεροσολυμιτῶν πόλεως μεταξύ τῶν Πρεσβυγενῶν Πατριαρχείων.

 

Ἐάν καί αἱ ἄλλαι Ὀρθόδοξοι Ἐκκλησίαι ἀκολουθήσουν τό παράδειγμα τοῦτο τῆς Ὀρθοδόξου Ρουμανικῆς Ἐκκλησίας, τότε θά ἔχωμεν εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν ἀντιπροσωπείας δέκα τριῶν Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, ὅπερ ἔσται παράδειγμα αὐθαιρέτου Ὀρθοδόξου πολυφωνίας καί πολυαρχίας, δυσκόλως διοικητικῶς οἰκονομουμένης καί εἰς ἀντίθεσιν ἐρχομένης πρός ὅσα συνεφωνήθησαν ὑφ’ ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν εἰς τήν Δ’ Προσυνοδικήν Διάσκεψιν τῆς Γενεύης τοῦ ἔτους 2009.

 

Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ἀντιμετώπισε μετά λύπης βαθείας ἀλλά καί μετ’ ἀνεκτικότητος καί μετριοπαθείας πολλῆς τήν ἐντός τῶν κόλπων αὐτοῦ ἐμφυτευθεῖσαν ἀντικανονικήν ταύτην κατάστασιν, διό καί περιωρίσθη ὅπως θέσῃ εἰς ἀκοινωνησίαν μόνον τόν πρωτεργάτην αὐτῆς, Ὁσιολογιώτατον Ἀρχιμανδρίτην π. Ἱερώνυμον Κρέτσου, χωρίς νά καθαιρέσῃ τοῦτον ἤ νά διακόψῃ τό μνημόσυνον τῆς Ρουμανικῆς Ἐκκλησίας ἐν τοῖς Διπτύχοις, ὅπερ ἐδικαιοῦτο νά πράξῃ.

 

Ἀναμείναντες ἐφ’ ἱκανόν χρόνον καί μάλιστα ἐπί τετραετίαν ἀπό τῆς σύν Θεῷ ἐκλογῆς τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος εἰς τόν τετιμημένον Θρόνον τοῦ Πατριαρχείου τῆς Ρουμανίας καί μή ἰδόντες οὐσιαστικήν τινα κίνησιν παῤ Αὐτῆς πρός ἐπίλυσιν τοῦ προβλήματος τούτου, ἐκ τῶν πραγμάτων κινούμεθα, ὅπως Ἡμεῖς ἐγείρωμεν τοῦτο, ἵνα ἄνευ οὐδεμιᾶς περαιτέρω χρονοτριβῆς θεραπευθῇ καί ἐπουλωθῇ ἡ ἀνοικτή αὕτη πληγή τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σώματος, συνῳδά τοῖς θείοις καί ἱεροῖς κανόσι, καί ἵνα μή φθάσωμεν εἰς τό ἀπευκταῖον τῆς καθαιρέσεως τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Ἱερωνύμου ἤ τῆς διακοπῆς τοῦ μνημοσύνου τῆς ἀδελφῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ρουμανίας.

 

Ἐπί τούτοις, ἀσπαζόμενοι αὐτήν ἀπό τοῦ Παναγίου καί Ζωοδόχου Τάφου φιλήματι ἁγίῳ, διατελοῦμεν.

Ἐν τῇ Ἀγίᾳ Πόλει Ἱερουσαλήμ ‚βιαʹ Ἰανουαρίου κζ΄.

Τῆς Ὑμετέρας πεφιλημένης Μακαριότητος

Ἀγαπητός ἐν Χριστῷ ἀδελφός,

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ Γ΄

 

Πατριάρχης Ἱεροσολύμων

 

Ἀνταποκρινόμενος ὁ Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ἀπέστειλεν ὡς ἀντιπρόσωπον αὐτοῦ ἐπί τοῦ θέματος τήν Παρασκευήν πρό τοῦ Λαζάρου, 2αν / 15ην Ἀπριλίου 2011, τόν Θεοφιλέστατον Ἐπίσκοπον Campineanul κ. Κυπριανόν, κομίζοντα μεθ’ ἑαυτοῦ ἐπιστολήν.

 

Εἰς τήν ἐπιστολήν ταύτην οὐδόλως ἐπιδεικνύεται ἡ διάθεσις διά τήν κανονικήν ἐπίλυσιν τοῦ προβλήματος καί τήν διατήρησιν τῆς ἐν Χριστῷ ἑνότητος, ἀπεναντίας δι’ ἀδυνάτων καί ἀβασίμων ἐπιχειρημάτων καταβάλλεται ἡ προσπάθεια νομιμοποιήσεως καί παγιώσεως τῆς δημιουργηθείσης καταστάσεως.

 

Πρός διαφύλαξιν καί προστασίαν τῶν κανονικῶν προσκυνηματικῶν καί ποιμαντικῶν δικαιωμάτων τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος προέβη εἰς τήν ὀδυνηράν μέν, ἀναγκαίαν δέ ἀπόφασιν ταύτην, εὐχομένη ἐν τῷ μεταξύ διά τήν ἐν σεβασμῷ τῆς ἐκκλησιαστικῆς τάξεως ἀποκατάστασιν τῆς διακοπείσης κανονικῆς καί ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας.

 

Διευκρινίζεται ὅτι παρά τήν διακοπήν τῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας, οἱ ἐκ Ρουμανίας εὐσεβεῖς προσκυνηταί εἶναι εὐπρόσδεκτοι εἰς τά Πανάγια Προσκυνήματα καί τάς Ἱερᾶς Μονάς τοῦ Πατριαρχείου.

 

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

 

 

 

16/3/2011

 

romfea.gr

 

Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία της Ελλάδος

 

 

«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία της Ελλάδος μεταξύ των αυτοαποκαλούμενων ως παραδοσιακών Ορθοδόξων και των Ιεραρχών που μετέχουν στους διάλογους με τις άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες.

 

Η μάχη έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ορισμένοι πιστοί υπέγραψαν «Δήλωση Ομολογίας και Αποτειχίσεως» όπου μεταξύ άλλων προειδοποιούν τους Ιεράρχες «ότι για να παραμείνουμε στην Ορθόδοξη Αλήθεια και Πίστη, θα απέχουμε από εκκλησιαστικές πράξεις και μυστήρια που τελούνται από ιερωμένους και κοινωνούν και μνημονεύουν αιρετικούς και αιρετίζοντες επισκόπους και θα αναζητούμε επισκόπους και ιερείς που δεν τους μνημονεύουν και αποκηρύσσουν τον Οικουμενισμό».

«Αντάρτικο»

Η «Δήλωση Ομολογίας και Αποτειχίσεως» αποτελεί μόνον μια από τις κινήσεις των νεοσυντηρητικών ομάδων που τα τελευταία χρόνια εκφράζουν με τον πλέον ηχηρό τρόπο τις απόψεις και τις θέσεις τους μέσω του Διαδικτύου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν σ όλη την χώρα διεξάγεται ένα «αντάρτικο» κατά των Ιεραρχών που εκφράζουν διαφορετική θέση από τις δικές τους απόψεις και ενδεικτικό του κλίματος που τείνει να κυριαρχήσει είναι τα όσα λέγεται ότι εκτυλίχθηκαν σε Ναό της Θεσσαλονίκης όπου γνωστός κληρικός, αφού αναθεμάτισε τον Πάπα και προέτρεψε τους πιστούς να τον ακολουθήσουν στη συνέχεια στηλίτευσε τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος που διεξάγουν διάλογους με τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους υπολοίπους χριστιανούς καθώς και για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Ξαναχτυπά ο Πειραιώς

Δύο ιεράρχες οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κυθήρων κ. Σεραφείμ με τοποθετήσεις τους τα περασμένα εικοσιτετράωρα ενίσχυσαν την ένταση.

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζήτησε την αποχώρηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε με τις τοποθετήσεις του στην συνεδρίαση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου, το πρωί της Δευτέρας, να προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνέχισης της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στους διάλογους.

 

Και το όλο ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου το πρωί της Τετάρτης όταν στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα συμμετάσχουν και τα μέλη της επιτροπής διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας δήλωνε μεταξύ άλλων:

 

«Αυτή η παναίρεσις του Οικουμενισμού δρα σήμερα ανενόχλητα και εις τον Ορθόδοξο χώρο, αφού Ορθόδοξοι Επίσκοποι παραθεωρούντες το ακοινώνητον των Ορθοδόξων με τους ακοινώνητους, κατά τους Ιερούς Κανόνας, ετερόδοξους και αιρετικούς συμπροσεύχονται ενίοτε εν ώρα Θείας Λειτουργίας, ενδεδυμένοι τα αρχιερατικά των άμφια».

 

 

 

21/1/2011

 

elora.gr

 

Ισλαμιστές απειλούν τη ζωή του Μητροπολίτη Πειραιώς

 

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

 

Ο ηρωικός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια και προειδοποιήθηκε: «Πρόσεχε, Σεβασμιώτατε, έχουμε την πληροφορία ότι οι Ισλαμιστές έχουν θέσει στόχο τους να σε εξοντώσουν. Πολύ περισσότερο ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις σου εναντίον του Ισλάμ».

 

Πράγματι ο κ. Σεραφείμ είχε προ ημερών δηλώσει ξεκάθαρα (Ε.Ω. Κυριακής, 9 Ιανουαρίου 2011) ότι «ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας» και ότι «ο Ισλαμισμός a priori προωθεί, ως μέσον εξάπλωσής του τη βία, το έγκλημα, την τρομοκρατία και το θάνατο.

 

 Συνεπώς ο Νόμος που εψηφίσθη δια την δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Πρωτεύουσα της Χώρας τυγχάνει οπωσδήποτε αντισυνταγματικός διότι αναγνωρίζει ως γνωστή θρησκεία δυναμένη να επιτελεί ακωλύτως τη λατρεία της, μία θρησκευτική παραδοχή που ευθέως αντίκειται στην δημοσία τάξη, τα χρηστά ήθη και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

Ο κ. Σεραφείμ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το Νόμο, ειδάλλως «θα είναι υπεύθυνη παρομοίων (με τις δολοφονίες Χριστιανών στην Αίγυπτο) εγκληματικών ενεργειών στη χώρα μας των φονταμενταλιστών ισλαμιστών». 

 

Αυτονόητο επίσης είναι ότι το σχέδιο εξόντωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ από τους Ισλαμιστές έχει απόλυτη συνάφεια και με τους εβραιοσιωνιστές τους οποίους, επίσης προσφάτως, ξεμπρόστιασε ο ίδιος αποκαλύπτοντας  τα τρομερά και φοβερά σχέδιά τους για υποδούλωση των λαών σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση που μέχρι κεραίας θα ελέγχεται από τους Εβραιοσιωνιστές. Ηλείου φαεινότερο είναι ότι τουλάχιστον εμπνέονται και συνοδοιπορούν στο φρικιαστικό σχέδιο εξόντωσης του κ. Σεραφείμ.

 

Τούτο διεφάνη και από τις επιθέσεις που δέχθηκε πρόσφατα από τους απανταχού Ραββίνους, για να φθάσουμε και στο έσχατο σημείο κατεξευτιλισμού του Έθνους ο Πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδας Γιώργος Π., να δέχεται τις… παρατηρήσεις του γνωστού ιέρακος της Ιουδαίας Αβανγκορ Λίμπερμαν (ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καταδικάζει τις δηλώσεις (περί Σιωνιστών κλπ) του ογκόλιθου της Ορθοδοξίας, Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

 

Χαρακτηριστικό, δε, της «στοχοποίησής» του είναι και το γεγονός ότι μέχρι και ο καθηγητής Ισραηλινού πανεπιστημίου Amikam Nachmani, μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα με θέμα τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά στον κ. Σεραφείμ. Τυχαίο; 

 

 

 

 

19/11/2010

.elora.gr

 

Μια δραματική επιστολή ενός Ορθοδόξου Ελληνα για την Κάρτα του Πολίτη

 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΙΩΠΟΥΝ 

 

new_disΕιλικρινά ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε το σημείο να γράψω αυτά που ακολουθούν. Η κάρτα του πολίτη σε λίγο θα είναι γεγονός, είτε υποχρεωτική, είτε όχι. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό.

 

 Μεγάλος μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν θα την παραλάβει. Και γω δεν θα την παραλάβω.

 Οικογενειάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας, πάντοτε έντιμος και πάντοτε σωστός στις υποχρεώσεις μου έναντι του κράτους και των πελατών.  

 

Η σύζυγος δημόσιος υπάλληλος. Και αυτή ομοίως δεν θα την παραλάβει και προφανώς θα απολυθεί. Λιγάκι ακόμη ίσως βαστάξουμε με τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν στην άκρη. Κόβεται σταδιακά το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, το αμάξι παροπλίζεται, κλείνω βιβλία στην Εφορία, κλείνω την επιχείρηση.

 

Τα φάρμακα που χρειαζόμουν τακτικά για την πάθησή μου (σκλήρυνση κατά πλάκας) δεν θα μπορώ πλέον να τα παίρνω. Έχοντας κάποιες πρόχειρες προμήθειες σε βρεφικό γάλα και κρέμες μπορούμε για λίγο να δώσουμε τροφή στο 9μηνών βρέφος.

Αυτά φυσικά για λίγους μήνες και φυσικά αν δεν προκύψει κάποια αρρώστια ή έκτακτο γεγονός. Μετά…

 

Αρχικά η πείνα, το κρύο. Κάποιο παιδί θα αρρωστήσει αναπόφευκτα. Το νοσοκομείο δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχτεί να το νοσηλεύσει μιας και δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα, αλλά και λόγω έλλειψης κάρτας ή ΑΜΚΑ.

Η κόρη μου είναι 2 ½ ετών, ο γιός μου 9 μηνών.

 

 Ο μικρός δεν θα αντέξει πάνω από 6-7 μήνες και προφανώς θα πεθάνει στα χέρια μας μέσα σε κλάμα και αβάσταχτο πόνο. Η μεγάλη ίσως αντέξει περισσότερο ίσως και με λίγο φαγητό από τους γείτονες, κάποιο συσσίτιο. Εγώ ίσως καταφέρω να αντέξω 1-2 χρόνια, δίχως να αποκτήσω κάποια μόνιμη αναπηρία.

 

Η σύζυγος μάλλον θα έχει πεθάνει πιο πριν από τον πόνο και τις κακουχίες. Εγώ, αν μείνω τελευταίος, προφανώς θα παραλύσω σταδιακά, θα χάσω τον έλεγχο των σφιγκτήρων, ίσως τυφλωθώ, θα αποσυρθώ σε κάποια γωνιά του σπιτιού –αν δεν το έχει κατασχέσει η Τράπεζα- και θα περιμένω. Μια, δυο βδομάδες, που θα πάει θα πεθάνω.

 

Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2010 και με μια κυβέρνηση που διατείνεται για τις κοινωνικές ευαισθησίες της. Η ταυτότητά μου υπάρχει, το ΑΦΜ μου υπάρχει, τα στοιχεία μου είναι γνωστά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να πάρω μια κάρτα για να αποδείξω πράγματα που ήδη αποδεικνύονται.

 

Όπως ο μουσουλμάνος εξεγείρεται όταν σκίσεις μια σελίδα από το Κοράνι –και καλά κάνει- έτσι και γω εξεγείρομαι όταν κάποιοι προσπαθούν να μου στερήσουν το Χριστό. Όταν ο μάρτυρας του Ιεχωβά αρνείται να πιάσει όπλο στα χέρια του, έτσι και γω αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα αυτή.

 

Θα πουν ορισμένοι πως είμαι θρησκόληπτος. Γιατί δεν λέτε το ίδιο για τον μουσουλμάνο; Γιατί δεν λέτε το ίδιο για το μάρτυρα του Ιεχωβά; Και μόνο αυτή σας η προκατάληψη αρκεί να με βάλει σε υποψίες πως κάτι παραπάνω βρίσκεται σε αυτήν την κάρτα. Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε την ιδιαιτερότητά μου, τότε ειλικρινά πείτε μου για ποιο λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε. Μήπως σας ενοχλώ με την παρουσία μου;

 

Και αν η εκτίμησή μου είναι λάθος και το σφράγισμα του Αντίχριστου δεν είναι αυτό, τότε ειλικρινά ζητώ από τον Χριστό και την κοινωνία να με συγχωρήσει. Σε κόσμο με τέτοια κάρτα πάντως δεν μπορώ να ζω.

 

Σημείωση elora: Ο επιστολογράφος μας παρακάλεσε να τηρήσουμε την ανωνυμία του και το σεβόμαστε.
 


 

 

31/10/2010

Aπειλείται η ζωή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου!

 

 

arxiepiskopos20albaniasΠρώην καθεστωτικοί βάλλουν κατά του Ποιμενάρχη της Αλβανικής Εκκλησίας

Ξεπέρασαν κάθε όριο αχαριστίας και στράφηκαν κατά του ευεργέτη τους! Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγα χρόνια παρακαλούσαν τον Πρωθιεράρχη της Αλβανικής Εκκλησίας για λίγα τρόφιμα ή  για μια θέση στα ιδρύματα κοινής ωφελείας, τα οποία ανήγειρε με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης ή τη δωρεά επιφανών ελλήνων, τώρα απεργάζονται σχέδια αποκαθήλωσής του.

 

Ακραίοι σωβινιστικοί κύκλοι των αλβανικών πόλεων θολωμένοι από την προπαγάνδα πρώην καθεστωτικών, οι οποίοι «έχτισαν» καριέρες επί Χότζα μεσουρανώντας στα αλβανικά γράμματα, απειλούν συστηματικά τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου, ενώ απευθύνουν προκλητικά μηνύματα κατά Αρχιερέων της Αλβανικής Εκκλησίας.

 

Ανάμεσά τους «ξεχωρίζει» η ηγετική μορφή του ιστορικού ερευνητή Κρίστο Φρασέρι, ο οποίος στέκει με φανατισμό απέναντι από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ζητεί σε κάθε ευκαιρία την απομάκρυνσή του από την Αλβανία, υπονομεύοντας καθημερινά την απήχηση της προσωπικότητας του Μακαριωτάτου στην Αλβανική κοινωνία

 

Παράλληλα, πυροδοτεί μαεστρικά  κλίμα έντασης με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, δείγμα της θρησκευτικής και σωβινιστικής μισαλλοδοξίας που τον διακατέχει. «Οι πρόγονοί μας έδειξαν το δρόμο. Πρέπει να πράξουμε όπως στις αρχές του αιώνα, όταν οδηγήσαμε τον τότε Μητροπολίτη Δυρραχίου, Ιάκωβο, στην Κορυτσά και τον ‘’αποχαιρετήσαμε’’», είναι η μόνιμη επωδός σε Αλβανική κυβέρνηση και κοινωνία  του επικεφαλής των «πολέμιων» του κ.Αναστάσιου, Κρίστο Φρασέρι.

 

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, παρ’ όλα αυτά, αποφεύγουν να...ρίξουν λάδι στη φωτιά του αλβανικού σωβινισμού. «Τα μέλη της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακολουθούν το παράδειγμα του Ποιμενάρχη τους, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου. Διατηρούν την ψυχραιμία τους και με σύνεση αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα και τα φάλτσα των ακραίων φωνών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και ο φωτισμένος Προκαθήμενος εργάζονται για την ενότητα, τη συνοχή και την πρόοδο της κοινωνίας, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί με πράξεις όλα αυτά τα χρόνια» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Φρασέρι, όμως, δεν το βάζει κάτω. «Να μας πουν οι ορθόδοξοι παπάδες για ποιό λόγο εως τώρα δεν έχει τελεστεί μνημόσυνο για τους Τσάμηδες που χάθηκαν. Μήπως γιατί ο κ. Αναστάσιος θέλει να μετατρέψει την Αλβανική Ορθοδοξία σε ελληνική;» αναρωτιέται μέσω συχνών δημοσιευμάτων του στον τύπο.  Ο γηραιός Ιστορικός Φρασέρι, ο οποίος αναγορεύτηκε Ακαδημαικός την εποχή του καθεστώτος Χότζα και πλέον εργάζεται στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Αλβανίας,  μεταφέρει στο σήμερα τα... καθεστωτικά ανιστόρητα απωθημένα του χθές.

 

Ανερυθρίαστα  βάλλει και κατά του αρβανίτικης καταγωγής Μητροπολίτη Βερατίου, Ιγνάτιου, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο. « Πρόκειται για ένα φανατισμένο Έλληνα Επίσκοπο που προωθεί ως γνήσιος μισθοφόρος την σωβικιστικές ελληνικές πολιτικές», δηλώνει με έντονο ύφος σε αλβανούς  δημοσιογράφους και συνεχίζει με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε πνευματικό άνδρα.

 

«Ίσως, ο κ. Φρασέρι να ενοχλήθηκε από τη στάση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου τον περασμένο Αύγουστο, όταν χαρακτήρισε δολοφονία  το μαχαίρωμα του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα. Αρχικά, οι αρμόδιες αρχές προσπάθησαν να το... περάσουν ως τροχαίο», σημειώνουν, από την άλλη, με νόημα μέλη του διπλωματικού σώματος της γείτονος.

 

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς η αρμόδια διεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας έχει έγκαιρα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη αλβανική συμπεριφορά. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι μια προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και απολαμβάνει της εκτίμησης της πλειοψηφίας της Αλβανικής κοινωνίας», λένε λακωνικά.

 

Προς τον υπουργό Εξωτερικών, πάντως, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος και ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο προς τα Τίρανα, ώστε επιτέλους να αντιληφθούν οι Αλβανοί πως με αυτού του είδους τις συμπεροφορές - τύπου Χότζα - μόνο για την Ε.Ε. δεν κάνουν...

Ζαχαρίας Γεωργούσης
 


 

   

13/10/2010

 

greeknation.blogspot.com

 

 

Οι Έλληνες τάσσονται ενάντια στη "Κάρτα του Πολίτη" και η "νέα τάξη" ετοιμάζει νέους φόρους για να τους "γονατίσει" - Ιεροί προβληματισμοί για την "κάρτα πολίτη"

 

Δεχόμενοι ασφυκτικές πιέσεις από πιστούς αλλά και χριστιανικές οργανώσεις σχετικά με το ΑΜΚΑ και την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, οι Συνοδικοί ιεράρχες αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης (12/10), να διερευνήσουν νομικά το όλο ζήτημα.

Όπως ανακοινώθηκε:

''Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε συνεργασία με ειδήμονες καθηγητές των τομέων της Ορθοδόξου Δογματικής, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής, του ζητήματος της έκδοσης της «Κάρτας του Πολίτη». Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί σχετική εισήγηση''.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις από μέλη χριστιανικών οργανώσεων αλλά και ενοριτών προς την κεντρική εκκλησία ήταν αφόρητη. Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη Κυριακή (10/10), σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες διανεμήθηκαν φυλλάδια, όπου το ΑΜΚΑ και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη συνδεόταν με το ηλεκτρονικό σφράγισμα. Μάλιστα οι χριστιανικές οργανώσεις που έχουν προχωρήσει και σε διαδικτυακή εκστρατεία καλούν ευθέως τους πιστούς να μην παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη.

 Όσον αφορά το εσωτερικό της ιεραρχίας υπάρχουν μητροπολίτες που ζητούν ευθέως σύγκρουση με την πολιτεία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά τελικά επικράτησε η ψυχραιμότερη πρόταση να διερευνηθεί νομικά το όλο ζήτημα και ειδικά αν είναι αντισυνταγματική η υποχρεωτικότητα του μέτρου της ηλεκτρονική κάρτας και εν συνεχεία, η εκκλησία να ξεκινήσει διάλογο με την πολιτεία.

 

 

 

8/10/2010

 

antinews.gr

 

Ση΅άδια αποχριστιανοποίησης» βρίσκει η εκκλησία στα εγχειρίδια

 

 

«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».

 

Έτσι απάντησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην χθεσινή παρέμβαση της Εκκλησίας για τα σχολικά βιβλία

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας αποφασίστηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας να μελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισμα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές ΅ε το υπουργείο Παιδείας.

 

Ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Θεωρούν επίσης την “αποχριστιανοποίηση των βιβλίων”  ως μία από τις αιτίες της ηθικής και πνευ΅ατικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

 

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα η εκκλησία στάθηκε ουσιαστικά στο πλευρό των μνημονιακών δυνάμεων ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε μέχρι σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να στηρίξει τον κ. Παπανδρέου

 

 

 

13/9/2010

amra.gr/forum/

Έχει γραφτεί από katagelies.gr   

Ο πατριάρχης, η πτώση του Σινούκ , τα δις και η 'τρομοκρατία'....    Σε ένα άρθρο του Γ. Ντάσκα , που από πολλούς πέρασε στα ..ψιλά, γράφει ο δημοσιογράφος:
«Το καλοκαίρι του 2004 είναι εξαιρετικά «βαρύ». Στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά στο περιθώριο υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

    Πατριάρχης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι ο Κύπριος Πέτρος. Εκείνο το καλοκαίρι πηγαινοέρχεται στην Αθήνα , αλλά και σε ένα ?.νησάκι πολύ κοντά στο Άγιο Όρος. Κάποια στιγμή οργανώθηκε , με την συμμετοχή υψηλού εκκλησιαστικού παράγοντα , συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση έγινε σε 'θωρακισμένη' βίλα στη Γλυφάδα και κάποια στιγμή από τη βίλα αυτή μεταφέρθηκαν σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα περίπου 110 δις δραχμές της εποχής , δηλαδή κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οργανώθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος με κυριότερη επίσκεψη του στη Μονή Βατοπαιδίου.

    Το περίεργο είναι ότι ο Πατριάρχης πήγαινε εκεί με ολόκληρο το οικονομικό και νομικό επιτελείο του και εκείνους που γνώριζαν τις φανερές αλλά και τις μυστικές συναλλαγές. Η μεταφορά τους οργανώθηκε με ελικόπτερο Σινούκ και στο επιτελείο του ήταν και ο δικηγόρος Γ. Μαύρος ,μέλος του αιγυπτιακού ελληνισμού, αλλά και δικηγόρος σε σημαντικότατες υποθέσεις όπως π.χ στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων της Εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της τρομοκρατίας.Το Σινούκ συνετρίβη λίγο πριν φθάσει στο Άγιο Όρος , κάτω από εντελώς σκοτεινές συνθήκες και σκοτώθηκαν όλοι.

    Στο ελικόπτερο την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν δύο πρόσωπα. Ο πρόεδρος που δίκασε τη 17 Νοέμβρη, κ. Μαργαρίτης, και ο πρώην ιερωμένος και πρώην δημοσιογράφος της πατριαρχικής συνοδείας κ. Απ. Φορλίδας.

    Ο τελευταίος δεν επιβιβάστηκε για να παραστεί όπως είπε , ως μάρτυράς σε δίκη του Πατριαρχείου. Λίγο καιρό αργότερα έβγαλε το ράσο, απείλησε με αποκαλύψεις αλλά , δείχνοντας εξαιρετικά φοβισμένος ?..εξαφανίστηκε?.

    Ο δικηγόρος Γ. Μαυρός , ο οποίος ήταν σε μερικές υποθέσεις και επίσημα δικηγόρος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δικηγόρος της Εκκλησίας μας, αλλά και των Σαϊεντολόγων και των Μορμόνων , έλεγε λίγο καιρό πριν την συντριβή , ότι τελειώνει το γράψιμο πολύ σημαντικού βιβλίου για την τρομοκρατία , γιατί η αλήθεια δεν είχε βγει όλη στο δικαστήριο και πολλά μέλη της τρομοκρατίας γύριζαν σε κεντρικά σαλόνια της Αθήνας.

    Ο δικηγόρος κυριολεχτικά εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό σωματικό ίχνος του. Εξαφανίστηκε όμως μυστηριωδώς και το βιβλίο , το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο για έκδοση και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

    Στην συνέχεια , ήρθαν στην επιφάνεια πολύ σοβαρά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Μεταξύ αυτών , η ανατίναξη με βόμβα των δύο λογιστών που χρησιμοποιούσε το Πατριαρχείο. Οι λογιστές πήγαιναν από την Ελλάδα στην Αίγυπτο για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά μετά την συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του Πατριάρχη και του Οικονομικού και νομικού επιτελείου του.

    Μόλις έβαλαν μπρος τη μηχανή του παρκαρισμένου στο αεροδρόμιο του Καΐρου αυτοκινήτου τους , εκείνο ανατινάχθηκε. Ο κύριος λογιστής Κοσμίτης κομματιάστηκε και ο βοηθός του ακρωτηριάστηκε?.


    Ποτέ δε έγινε λόγος για τη δολοφονία αυτή??.».

 

 

7/9/2010

 

greeknation.blogspot.com

 

Απόσχιση και στα Δωδεκάνησα προωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

 

Μεθοδεύεται η δημιουργία ανεξάρτητης (νησιωτικής) αρχιεπισκοπής και απόσχιση από την Αθήνα με μητροπολίτες που έχουν ζητήσει τουρκική υπηκοότητα

 

. Η (ασταθής) στάση του Αρχιεπισκόπου, η ανησυχία και ο προβληματισμός κύκλων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι φόβοι για εθνική ζημία, το νέο χτύπημα Βαρθολομαίου και η αναπόληση του Εθνάρχου Μακαριστού Χριστόδουλου της Μονής Πετράκη.


Ο χρόνος υλοποίησης των σχεδίων Βαρθολομαίου, τα πρώτα βήματα, τα σενάρια των υποστηρικτών του, το «παιχνίδι της διαδοχής» και η διεκδίκηση του Οικουμενικού Θρόνου. Tον δικό του «Καλλικράτη» φαίνεται πως έχει κατά νου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς εντείνονται παρασκηνιακά οι κινήσεις του Φαναριού για την απόσχιση μητροπόλεων από την Εκκλησία της Ελλάδος και την προσάρτηση τους στη σημερινή Μητρόπολη Ρόδου που υπάγεται απευθείας στο Πατριαρχείο με το καθεστώς της ημιαυτονομίας, όπως η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Την ίδιο στιγμή, πληθαίνουν το ερωτήματα για τη στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος και η κυβέρνηση της χώρας, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να προκληθεί εθνική ζημία από μεμονωμένες και ασυντόνιστες εκκλησιαστικές κινήσεις.


Η ασταθής στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου απέναντι στις κατά καιρούς προκλήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη (μητροπολίτα του κλεινόν άστεως της πόλεως των Αθηνών, υπόθεση πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος) εντείνουν την ανησυχία και τον προβληματισμό κύκλων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις είναι πολλές και ποικίλες στα αρχονταρίκια ιστορικών μονών και στα επίσκοπεία ανά τις μητροπόλεις της χώρας.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι αναφορές στον δυναμικό και εθναρχικό χαρακτήρα του μακαριστού Χριστόδουλου είναι όλο και συχνότερες και αρκετοί ιεράρχες, που παλαιότερα είχαν πολεμήσει τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, μετανιώνουν και τον αναπολούν...


Ανοίγει ο δρόμος

 


Από όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Μονής Πέτρακη και από όσα συζητούνται σε εξαντλητικά απόδειπνα στις επαρχιακές μητροπόλεις, αλλά και με βάση τα όσα τεκταίνονται στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο χρόνος υλοποίησης των πατριαρχικών σχεδίων είναι κοντά.


Ούτε τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πρόχειρα σχεδιασμένη και εσπευσμένη λειτουργία στον περίβολο της Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο (ρωσικές και τουρκικές διεκδικήσεις), ούτε οι περιουσιακές απαιτήσεις που εγείρουν πλέον οι Τουρκοκρήτες στη μεγαλόνησο φαίνεται να θορυβούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους συμβούλους του, οι οποίοι προχωρούν ακάθεκτοι στον σχεδιασμό τους.


Έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές αλλά και πατριωτικές επισκοπικές φωνές μέσα από την Ιεραρχία της Ελλάδος δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, μετά τη συνένωση των Κυκλάδων με τα Δωδεκάνησα σε χωροταξικό – θεσμικό επίπεδο που θα δώσει τη νέα αιρετή περιφέρεια, να ανοίξει ο δρόμος και για ανάλογες εξελίξεις σε εκκλησιαστικό επίπεδο.
Παρά το γεγονός ότι οι Κυκλάδες υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος και τα Δωδεκάνησα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τίποτε δεν αποκλείεται πλέον.


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έβλεπε από καιρό θετικά το ενδεχόμενο προσάρτησης μερίδας των λεγομένων Νέων Χωρών στην περιοχή ευθύνης του ώστε να υπάρχει περιθώριο δημιουργίας Αρχιεπισκοπής νησιωτικού χαρακτήρα (κάτι ανάλογο με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης που είναι ημιαυτόνομη). Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε από τη μια πλευρά τις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων και από την άλλη της Χίου, Λέσβου και Σάμου να συστήνουν μία ή δύο νησιωτικές Αρχιεπισκοπές.


Τα σενάρια αναθερμάνθηκαν πρόσφατα με αφορμή το γεγονός ότι οι ιεράρχες που ανήκουν στον Οικουμενικό θρόνο παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαδοχή του Πατριάρχη και η εύλογη –όπως και για όλον τον Ελληνισμό– ανησυχία τους για το μέλλον του Πατριαρχείου τους έκαμψε τις αναστολές.


Έτσι, όταν με μια κίνηση ο Πατριάρχης άνοιξε μόνος του το παιχνίδι της διαδοχής κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δέχτηκε το αίτημα του ιδίου, να δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε όσους επιθυμούν από τους ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, αρκετοί έσπευσαν να αιτηθούν τουρκικής υπηκοότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι μητροπολίτες από τα Δωδεκάνησα ήδη έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους στο τουρκικό προξενείο με την αίτηση για να πάρουν υπηκοότητα, ενώ αναμένονται εξελίξεις από την τουρκική κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα.


Τα σενάρια των υποστηρικτών Βαρθολομαίου

 


Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των σχεδίων του Πατριάρχη θα περιλαμβάνει την επανυπαγωγή των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών στο Φανάρι, προοπτική στην οποία είχε αντιταχθεί με εθναρχικό σθένος ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος προ ετών. Πώς θα γίνει αυτό.


Σύμφωνα με την πατριαρχική πράξη του 1928, οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης και νήσων του αρχιπελάγους, δηλαδή Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη και Λήμνος, υπάγονται μεν πνευματικό και έχουν την εκκλησιαστική τους αναφορά στο Πατριαρχείο, διοικητικά όμως υπάγονται στην Ελλαδική Εκκλησία.


Η τριμερής συμφωνία Πατριαρχείου, Ελλαδικής Εκκλησίας και ελληνικής Πολιτείας για το καθεστώς των Νέων Χωρών εφαρμόσθηκε ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, γιατί δεν μπορούσαν να διαποιμανθούν οι μητροπόλεις αυτές από το Φανάρι. Το Πατριαρχείο, βέβαια, παραχώρησε αυτές τις μητροπόλεις διοικητικά στην Ελλαδική Εκκλησία επιτροπικώς, δηλαδή άχρι καιρού, όπως υποστηρίζουν οι Φαναριώτες, για όσο χρονικό διάστημα κρίνει εκείνο ότι αδυνατεί να ασκήσει τη διοποίμανσή τους.


Σε εύθετο χρόνο (που αυτός κατά τους Φαναριώτες ήρθε) μπορεί να απαιτήσει όμως την επανυπαγωγή των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών στη δικαιοδοσία του.
Έτσι, αν ο Πατριάρχης επανυπαγάγει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών στη δικαιοδοσία του μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδιασμού του και με μόνο δική του εντολή να αλλάξει τον εκκλησιαστικό χάρτη της περιοχής, αγνοώντας την προκαλούμενη εθνική ζημία.


Οι υποστηρικτές των κινήσεων Βαρθολομαίου επισημαίνουν ότι, εάν δημιουργηθεί μία Αρχιεπισκοπή Δωδεκανήσου (έστω και χωρίς άλλες Μητροπόλεις, όπως οι προαναφερθείσες από τις Νέες Χώρες ή οι κυκλαδικές Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Παροναξίας και Θήρας, Αμοργού και Νήσων), οι ιεράρχες θα έχουν αυξημένο κύρος στις εξωεκκλησιαστικές σχέσεις τους.
Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους, οι Δωδεκανήσιοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε σύγκλιση Συνόδου της οποίας θα ηγείται ένας από τους Μητροπολίτες – είθισται της μεγαλύτερης Μητροπόλεως. Μια Σύνοδος μπορεί να γίνει και με τέσσερις (4) μητροπολίτες αν και κανονικά απαιτούνται έξι (6).


Το σενάριο αναφέρει ότι οι μητροπόλεις Ρόδου, Σύμης, Κω – Νισύρου, Κάσου – Κάρπαθου, Λέρου – Καλύμνου – Αστυπάλαιας μπορούν να συστήσουν μια Σύνοδο, ενώ, την ίδια ώρα, πληροφορίες προσκείμενες στους πατμιακούς κύκλους αναφέρουν ότι δυναμικά στο παιχνίδι είναι έτοιμος να μπει και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου κ. Αντύπας Νικηταράς (εάν και εφόσον η Εξαρχία της Πάτμου γίνει Μητρόπολη κι εκείνος προαχθεί σε μητροπολίτη).
Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πολύ δυναμικά μπορεί να παίξει και η περίπτωση του δεσπότη Αλικαρνασσού και να ενταχθεί στη Σύνοδο.


Σε μια τέτοια περίπτωση, αναφέρουν πάντα οι υποστηρικτές των σχεδίων Βαρθολομαίου, η Αρχιεπισκοπή Δωδεκανήσου θα μπορούσε να διαδραματίσει δυναμικό ρόλο στα εκκλησιαστικά δρώμενα, ενώ οι μητροπολίτες θα έχουν την ευχέρεια να διεκδικήσουν δυναμικά και τον Οικουμενικό Θρόνο.Η εκκλησιαστική ιστορία της Ρόδου και η Επαρχία των Νήσων


Μια συνεχής ιστορία προσαρτήσεων και αποσχίσεων


Το όνομα της Ρόδου αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Πραξ. κα΄1), κατά την επιστροφή του Παύλου στσ Ιεροσόλυμα, κατά την γ' αποστολική περιοδεία. Ο Παύλος θεωρείται ως ο ιδρυτής της κατά Ρόδον Εκκλησίας. Πότε έγινε Επισκοπή η Ρόδος δεν είναι γνωστό. Κατά την παράδοση αναφέρεται πρώτος Επίσκοπος τον α΄ αιώνα ο Πρόχορος.
Κατά τον β΄ αιώνα αναφέρεται ο Επίσκοπος Ευφράνωρ και κατά το β' μισό του γ΄ αιώνα, στο μαρτύριο των Αγίων Μαρτύρων Κλήμεντος και Αγαθαγγέλου ο Επίσκοπος Φωτεινός.


Στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο πήρε μέρος ο Επίσκοπος Ευφρόσυνος.
Στην πολιτική γεωγραφία των Βυζαντινών η Ρόδος ήταν η μητρόπολις–πόλις της Επαρχίας των Νήσων. Η Επαρχία των Νήσων περιλάμβανε τις εξής πόλεις: Ρόδος, Κως, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Μέθυμνα, Πέτελος, Τένεδος, Προσελήνη, Άνδρος, Τένος, Νάξος, Πάρος, Σίφνος, Μέλος, Ίος, Θήρα, Αμοργός και Αστυπάλαια.


Στην εκκλησιαστική γεωγραφία η Επισκοπή Ρόδου περί τα τέλη του δ' και τις αρχές του ε΄ αιώνα προήχθη σε Μητρόπολη, διότι στην αρχαιότερη γνωστή «τάξιν πρωτοκαθεδρίας» αναγράφεται ως 26η μεταξύ των Μητροπόλεων.
Ως προς τον αριθμό των υποκειμένων στον Μητροπολίτη Ρόδου Επισκοπών παρατηρούμε τα εξής στο πέρασμα των χρόνων: Από τις αρχές του ζ΄ αιώνα μέχρι τις αρχές του θ΄ ο Ρόδου είχε υπ’ αυτόν 11 Επισκοπές.


Γύρω στα μέσα του θ΄ αιώνα αυξάνονται σε 13 με την ίδρυση των Επισκοπών Νισύρου και Αστυπάλαιας. Κατά τις αρχές του ι΄ αιώνα ο αριθμός των επισκοπών ελαττώθηκε σε 10 με την κατάργηση των Επισκοπών Νισύρου και Αστυπάλαιας και την υπαγωγή της Επισκοπής Άνδρου υπό τον Μητροπολίτη Αθηνών.
Στα μέσα του ιδίου αιώνα αυξάνονται και πάλι σε 13, γιατί επανεμφανίζονται οι Επισκοπές Νισύρου και Αστυπάλαιας και προστίθεται η Επισκοπή Ικαρίας. Την περίοδο μέχρι της καταλήψεως της Ρόδου από τους Ιωαννίτες Ιππότες n Μητρόπολις Ρόδου ακμάζει.


Το 1522 η Ρόδος κατελήφθη από τους Τούρκους. Πρώτος Μητροπολίτης εγκαταστάθηκε ο Ευθύμιος, ο οποίος έναν χρόνο αργότερα απαγχονίστηκε ως πρωταίτιος επαναστατικού κινήματος.
Η εκκλησιαστική ζωή κατά την Τουρκοκρατία χαρακτηρίζεται από ομαλότητα αν και δεν απουσιάζουν τα προβλήματα που προκαλούσε η αυθαιρεσία των κατακτητών. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης και στους επόμενους χρόνους η Εκκλησία υπέστη διώξεις και τα προνόμια καταργήθηκαν.


Το φιρμάνι του σουλτάνου Μαχμούτ του Β' το 1835 επανέφερε τα προνομία, τα οποία καταργήθηκαν εκ νέου κατά την εποχή τιις διακυβέρνησης των Νεότουρκων.
Το 1912 η Ρόδος, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, περιήλθε στην κατοχή των Ιταλών, οι οποίοι στην αρχή έδειξαν σεβασμό προς την Εκκλησία.


Αργότερα άλλαξαν διαθέσεις, κατήργησαν τα προνόμια, ακολούθησαν καταπιεστική πολιτική και δημιούργησαν το λεγόμενο ζήτημα του αυτοκέφαλου, το οποίο συντάραξε την τοπική κοινωνία. Το βάρος της διοποιμάνσεως της Μητροπόλεως Ρόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια της Ιταλοκρατίας το βάσταξε ο Μητροπολίτης Απόστολος Τρύφωνος, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 8 Ιουνίου 1946.


Μετά την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, η Μητρόπολη Ρόδου εισήλθε στη σύγχρονη περίοδο της ιστορίας της.
Το 2004 αποσπάστηκαν απ’ αυτήν τα νησιά Σύμη, Χάλκη, Τήλος και Καστελόριζο, τα οποία συγκρότησαν τη Μητρόπολη Σύμης, ενώ η Νίσυρος προσαρτήθηκε στη Μητρόπολη Κώου.

 

 

 

ΑΡΧΗ  

Στην σεληδα Καλυμνικα Νεα

Tαρπον  Σπριγκς  Φλοριδα

 © 2006 RadioKalymnos.com